Gentenaar opent wandelroute door Millingerwaard

De Millingerwaard krijgt als eerste natuurgebied in Gelderland een GPS – wandelroute. Staatsbosbeheer heeft de satellietgestuurde route door de Waard ontwikkeld.

GPS betekent Global Position System en is een systeem waarbij wandelaars met een satellietontvanger een route uit kunnen zetten. In het geval van de GPS-routes van Staatsbosbeheer laat de door de satelliet gestuurde route een goed beeld van de verscheidenheid van het natuurgebied zien. Op die manier kunnen bezoekers op eigen houtje door een natuurgebied struinen.

De eerste die de GPS-route in de Millingerwaard gaat gebruiken, is keeper Dennis Gentenaar van NEC Hij opent de wandelroute op 12 september. De route is de eerste in Gelderland en de eerste Nederlandse route die door de uiterwaarden gaat.


Staatsbosbeheer heeft in Nederland al diverse GPS-wandelroutes uitgezet. De eerste routes zijn onder het motto struinen met satellieten in 2001 in gebruik genomen op de Utrechtse Heuvelrug. De route in de Millingerwaard is de twaalfde in Nederland.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.