Gentenaar-NAC 2-0

Zondag 9 Februari 2003

Gentenaar-NAC 2-0

NEC-NAC (0-0) 2-0


46. Zonneveld 1-0


70. Demouge 2-0


 


 Koopman


11.000 (180 NAC-supporters)


    Demouge & Schuurman (NEC)
      Schenning, Versteeg & Colin (NAC)


NEC : Gentenaar; Schuurman, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy; Simr (70’Hristov), Govedarica, Hersi, Zonneveld; Demouge (84′ Tumba), Ax


 


NAC : Babos, Fehér, Schenning, Gudelj, Colin, Schreuder, Slot, Versteeg, (56’Abdellaoui), Engelaar, van den Eede, Bobson

Hepudanouook?


Dat je vreselijk lang zit te wachten op de eerste kans en er dan plotseling 3 binnen 10 seconden voorbij komen. Niet dat kansen aan de aanvallers besteed zijn, want ze werden alledrie vakkundig om zeep geholpen. Vijfendertig minuten hebben we er op moeten wachten. En dan? 3 keer niks! Na zo?n 20 minuten was ook het spel van het middenveld af te doen met eenzelfde kwalificatie: 3 keer niks.


Op links was het zoeken naar Zonneveld. Die kwam er eigenlijk de gehele wedstrijd niet aan te pas. Hersi zwoegde en deed incidenteel aardige dingen. Simr kan werkelijk niet de rol van rechtermiddenvelder vervullen. Hij weet niet wanneer hij moet gaan, wanneer hij het veld breed moet maken en hij weet waarschijnlijk ook niet waarom hij van Neeskens daar moet spelen. En Gova had het vandaag ook niet. Zijn passing was slordig en hij bracht medespelers daardoor in de problemen.


Vanaf mijn nieuwe positie op de tribune kon ik Neeskens weer driftig langs de lijn zien gebaren.
Zou hij net als Adriaanse bij AZ ook bij NEC met 2 systemen spelen?
En dat de spelers net als in Alkmaar mogen kiezen? Dan is het misschien handig, als Neeskens de uitslag van die stemming voorafgaande aan de wedstrijd vertelt in de  kleedkamer, want nu wilde de verdediging en het middenveld eigenlijk een ander systeem spelen.


De verdediging zou het prettig gevonden hebben, indien de middenvelders de bal naar elkaar zouden toespelen en liefst ook nog naar voren. De middenvelders, waren waarschijnlijk in de veronderstelling dat de verdediging extra hulp nodig had en gingen steeds verder achteruit lopen. Nu was dat laatste niet zo slecht gedacht, want met name in de eerste helft had Schuurman zijn handen vol aan Bobson. Hesp was vandaag niet  in beste doen en was steeds de mindere van Van Ede, vooral in de kopduels.


Vanwege dit probleem in de onderlinge afstemming werd het aloude recept maar weer eens van stal gehaald: de lange bal. In een uiterste poging de 2 spitsen te bereiken probeerde Hesp zijn ploeggenoten voorin aan te spelen, maar veelal kwamen die ballen niet aan. Wielaert was ontraden om de lange bal te hanteren en daar hield hij zich redelijk aan.


Na de rust viel als bij toverslag een doelpunt uit de lucht. Mocht je dan de illusie hebben dat die goal rust zou brengen in de ploeg, dan kwam je bedrogen uit. NAC drukte steeds meer en het middenveld werd nu volledig overlopen. Toch waren de bezoekers zo sympathiek mee te werken aan het feestje van Gentenaar. Wat de Nakkers aan kansen voor open doel hebben gemist is ongelooflijk. Ze mochten aanleggen op de doellijn, door het centrum doorlopen van Hesp, vrij voor het doel de hoek uitkiezen, maar ze kregen hem er niet in.


Het elftal mag zich dat wel aantrekken, want als Gentenaar na verloop van tijd niet meer op 110 % speelt, maar slechts gewoon op 100%, dan kost dat doelpunten. Tijd voor Neeskens om de spelers op 1 systeem te trainen. En liefst een systeem dat werkt. Tuurlijk, we hebben gewonnen, want er werd per ongeluk nog een tweede goal gemaakt, maar overtuigend was het niet. Als NAC de helft van de open kansen maakt, ga je de bietenbrug op.


Te hopen valt nu nog dat de transfermarkt lekker op slot blijft, want als Gentenaar verkocht wordt, heb ik het bange vermoeden, dat dat wel een paar tegendoelpunten gaat schelen.Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.