Geen kans voor zwak NEC: 1-3

De A1 van NEC heeft thuis een kansloze nederlaag geleden. In een zwakke wedstrijd verloor de ploeg van FC Twente: 1-3.

In de beginfase kwamen beide ploegen niet verder dan het spelen van de lange bal. De betere kansen waren in die fase voor de bezoekers. Na een half uur spelen kreeg Gino Berhitu de bal in het strafschopgebied tegen zijn hand. FC Twente benutte de toegekende penalty.

Even later werd NEC-aanvoerder Jim van Alst tot twee keer toe door een Twente-speler aan zijn shirt getrokken toen hij wilde uitverdedigen. Maar omdat de scheidsrechter niet floot, konden de bezoekers de 0-2 scoren.

In de enige goede Nijmeegse aanval van de wedstrijd gaf Tobias Czesnik de bal in een keer op Rutger Worm, die zes minuten voor tijd de spanning terugbracht in de wedstrijd.

In de tweede helft kon NEC zelfs niet in de buurt komen van de gelijkmaker. Vlak voor tijd scoorde FC Twente zelfs een derde keer, al hing aan de treffer de geur van buitenspel.