Frank Demouge scoort in bekerduel van Jong NEC

Jong NEC heeft zich gisteravond door een 3-4 uitzege op het beloftenteam van FC Den Bosch voor de volgende bekerronde geplaatst. Bij de Nijmeegse reserves speelden de van blessures terugkerende Jarda Simr en Frank Demouge een uur lang mee.

Demouge bracht zijn ploeg na een klein halfuur aan de leiding. Na een van richting veranderde pass van René van Rijswijk, die wel de volle negentig minuten meedeed, speelde Demouge zich op de rand van het strafschopgebied handig vrij en schoot vanuit de draai knap raak.

Nadat Alexander Prent en Ralf de Haan goede kansen op de 0-2 hadden laten liggen, kwam de thuisploeg in de 59ste minuut langszij. Den Bosch moest winnen om verder te komen en ging va banque spelen, waardoor er ruimte voor Nijmeegse counters kwam.

De eerste kans die daaruit onstond, werd na drie minuten gelijk verzilverd door Alexander Prent op aangeven van Divarci. De laatste tekende in de 82ste minuut ook voor de assist waaruit Thijs Hendriks voor 1-3 zorgde.

In de slotfase werd er nog volop gescoord. Drie minuten voor tijd trof Hendriks opnieuw, ditmaal uit een voorzet van De Haan. Ondanks de riante 1-4 voorsprong werd het toch nog een krappe zege. Een Bossche speler scoorde in de 89ste minuut vanuit de draai tegen en direct na de aftrap kon een hoge voorzet vrij worden ingekopt: 3-4.

Jong NEC had ook aan een gelijkspel genoeg gehad om de volgende bekerronde te bereiken en kwam verder niet meer in problemen. De ploeg van trainer Cees Lok eindigde in de bekerpoule als tweede achter Jong Feyenoord, waarvan eerder thuis met 0-3 werd verloren. Het eerste bekerduel was thuis met 2-0 gewonnen van Jong ADO Den Haag.

In de volgende bekerronde komen de Nijmeegse reservers opnieuw uit in een poule van vier clubs, waarvan de bovenste twee verdergaan. Lok is blij met het bekersucces.

“We krijgen wel een druk programma, maar het zijn goede wedstrijden tegen zware tegenstanders. Dat past goed binnen het leerproces”, aldus de coach.