‘Demouge scoort in de 88e minuut 1-0’

NEC speelt morgenavond de belangrijke UEFA – Cupwedstrijd tegen Wisla Kraków. Wat wordt het in De Goffert tegen de Polen na de 2-1 nederlaag in Kraków?


Jan Linders, van de gelijknamige supermarkt aan de Weurtseweg, rassupporter:

“Frank Demouge scoort in de 88e minuut 1-0, tevens eindstand. Zo zal het gaan, zeker weten. We zullen die Polen eens een lesje leren, een voetballesje wel te verstaan. Ik weet zeker dat de twaalfde man zijn werk zal doen, mooi sfeertje in het stadion. Ik neem woensdagmiddag vast vrij, effe de stad in, sfeertje opsnuiven, en de volgende ochtend ook. Nee, de winkel blijft open, dat doet mijn vrouw. Jongen, ik heb nog de schrik in de benen van die uitwedstrijd in Polen. Wat een Gestapo-toestanden. Bij het fouilleren schopte een agent met een machinegeweer je benen uit elkaar om je te onderzoeken. Nog nooit zoiets meegemaakt. Zo dwing je wel respect af als politie. Maar nee hoor, Die toestanden willen we in Nederland niet. Het wordt een prachtfeest. Op naar de volgende ronde.”

Mister NEC, Jan tikkie breed Peters, speelde jarenlang in Nijmegen, haalde als speler van de eerste divisie zelfs het Nederlands elftal:

“Er is een groot verschil tussen wat je hoopt en waar je bang voor bent. Ik hoop op een vroege treffer van NEC en dat ze die 1-0 over de eindstreep brengen. Ik zou het verstandig vinden als ze op de aanval spelen. Dan kun je altijd met opgeheven hoofd de supporters tegemoet treden en zeggen: ‘We hebben het in ieder geval geprobeerd’.”

Eric tikkie terug van Rossum, scoorde in 1983 tegen Barcelona in eigen goal:

“Dit gaan we redden, ik schat 2-0. Ik verwacht een tot de tanden gewapend NEC, supergemotiveerd. Ik denk dat die Polen thuis een offday hadden, maar ik verwacht niet dat ze hier in Nijmegen in staat zijn NEC af te stoppen. Of ik nog wel eens herinnerd word aan die eigen goal? Heel vaak. Toen het gebeurde (zijn tante juichte als enige op de tribune, red.)) heb ik enorm gebaald, nu kan ik erom lachen. Ik ben kastelein, dan moet jet het kunnen hebben als je een beetje gedold wordt, is helemaal geen probleem.”

Ilse Aalders, directie-assistente van NEC Computers Nederland:

“Na negentig minuten is het 2-1, na verlenging strafschoppen, waarna NEC wint.

Spannend scenario, nietwaar? Jazeker is er vaak spraakverwarring over onze naam. Ik ben eens op de open dag geweest van NEC. Kwam d’r een stel supporters op me af met de vraag wanneer NEC nou eindelijk eens hoofdsponsor van NEC zou worden.

Zou leuk zijn maar daarvoor is NEC Nederland nog net iets te klein.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.