A1 van NEC in slotfase onderuit

De A-junioren van NEC verspeelden gisteravond in de slotfase een voorsprong tegen ADO Den Haag en gingen uiteindelijk met lege handen naar huis: 3-2. Door de nederlaag zijn de Nijmeegse junioren na twee wedstrijden in de eredivisie nog zonder punt.

Het derde geplande duel tegen Ajax, afgelopen zaterdag, vond geen doorgang in verband met de slechte gesteldheid van het terrein naast stadion De Goffert.

Voor rust waren in Den Haag de beste kansen voor de thuisclub. Na een half uur gingen de Hagenezen aan de leiding toen doelman Theo Bracks zich volledig verkeek op een snel genomen vrije trap.

Een minuut later reageerde de Nijmeegse keeper wel goed op een te verkeerde terugspeelbal van een ploeggenoot. Hij bracht met zijn voet redding.

Op slag van rust kwam NEC uit een ingestudeerde vrije trap op gelijke hoogte. Bob Verweij kopte door naar Tobias Czesnik, die van dichtbij afrondde: 1-1.

De tweede helft verliep gelijkwaardig. Nadat de thuisclub uit een goede kans voorlangs had geschoten, nam NEC in de 51ste minuut de leiding. Billal Laokili scoorde uit een voorzet van Sukus. Czesnik had de wedstrijd even later voortijdig kunnen beslissen, maar van dichtbij kopte de Duitser recht in de handen van de Haagse doelman.

Ook claimde het NEC van trainer Wim Teunissen vergeefs een penalty na een handsbal van een ADO-speler.

In de 77ste minuut viel de gelijkmaker doordat de Nijmeegse verdediging bij een voorzet niet ingreep en ook doelman Bracks aan de grond genageld bleef: 2-2.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuut trok ADO Den Haag alsnog de winst naar zich toe. Bracks was kansloos toen de bal na een uitval in de korte hoek werd binnengeschoten: 3-2.

Bron: De Gelderlander