A1 NEC verliest ook van jeugd Willem II

De A1 van NEC heeft de wedstrijd tegen de hoogste jeugd van Willem II met 2 – 0 verloren. Daardoor staat de ploeg na vier wedstrijden op drie punten. Alleen van Feyenoord werd gewonnen.

In Tilburg begon NEC sterk aan de wedstrijd. Na zes minuten kregen de Nijmegenaren een goede kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Tobias Czesnik werd door de keeper naast het doel gewerkt. Daarna kreeg Willem II de betere mogelijkheden. Na een half uurtje kreeg Rutger Worm de bal voor een vrij doel, maar hij schoot naast. Tien minuten later knalde Tobias de bal rakeling over.

Vijf minuten voor rust, kwam Willem II op voorsprong. Via een een-twee werd de verdediging van NEC uit elkaar gespeeld. Nog geen twee minuten later ging keeper Theo Brack in de fout. Hij riep ‘los’ naar de verdedigers, maar kreeg de bal niet onder controle. Daardoor liep Willem II nog voor rust uit naar 2-0.

Na rust ging Willem II op de counter spelen. NEC kreeg nog enkele kansen, maar wist niet meer te scoren.