NAC : Babos, Colin, Penders, Schenning, Gudelj, Fehér, Slot (68′ Engelaar), Schreuder, Boussaboun (25′ Stewart), van den Eede, Bobson (81′ Korneev)

NEC : Gentenaar, Schuurman, Wielaert, Hesp, Wisgerhof, Simr, Govedarica, Hersi, Zonneveld, De Nooijer (64’Hristov), Demouge (82′ Van Rijswijk)

BREDA – NEC is vanavond na het behaalde punt in Breda aartsrivaal Vitesse gepasseerd op de ranglijst, hiermee is gelijk het enige hoogtepunt van de avond genoemd.

Rond 17:30 uur vertrokken 7 bussen op weg naar Breda.
Toen de bussen omstreeks 19:15 uur bij het Fuji-Film Stadion van NAC aankwamen bleek dat een van de twee toegangspoorten van het uitvak kapot was.
Hierdoor ontstonden lange rijen en een deel van de supporters kwamen pas binnen toen de wedstrijd al 5 minuten bezig was.

Op het veld bleek dat Demouge weer boven Hristov was verkozen door Neeskens.
Voor de rest geen verassende dingen in de opstelling van NEC.
NAC begon erg sterk aan de wedstrijd en na 4 minuten moest Wisgerhof al een bal van de lijn koppen om een vroege achterstand te voorkomen.
NEC stond gelijk met de rug tegen de muur en eigenlijk bleef dat de hele wedstrijd zo.

In de 1e helft kwam NEC er een paar keer uit maar daar werd Babos niet warm of koud van, aan de andere kant bleef NAC Gentenaar onder druk zetten.
Opvallend was dat NAC alles kon doen met de ballen die in het strafschopgebied van NEC werden gepompt.
Toch ging NEC met 0-0 de rust in en daar mochten de Nijmegenaren meer dan gelukkig mee zijn.

Na de thee werd het offensief van NAC iets minder dan voor de rust.
NEC kon zelfs een paar keer in de aanval, maar net zoals voor de rust kreeg Babos het er niet benauwd van.
Voorin konden Demouge en de Nooijer weinig potten breken en zo kon NAC het zich permitteren om NEC wat ruimte te geven en niet in gevaar te komen.
Ook het inbrengen van Hristov voor de Nooijer bracht geen verandering in het spel van NEC, groot probleem was dat het ‘lichte’ middenveld de spitsen niet of nauwelijks bruikbare ballen kon leveren.

Ten Cate was het gestuntel van NEC schijnbaar zat en bracht de aanvallers Engelaar en Korneev in het veld om wat extra druk te zetten op het doel van Gentenaar.
Dennis keepte wederom een sterke wedstrijd en voorkwam een paar keer een achterstand voor NEC.
En zo bijft NEC ongeslagen in Breda sinds 1996.

Na de wedstrijd gaf Ten Cate nog even commentaar bij NOS Langs de Lijn.
“We hadden dik 9 punten moeten hebben uit 3 wedstrijden. In de 2e helft moest er gewoon eentje in maar het combineren werd steeds moeilijker omdat NEC steeds meer achterover ging hangen. Weer voetbalden we goed maar we zullen toch echt moeten gaan winnen want we spelen met veel risico.
We kregen een aantal goeie kansen maar jammergenoeg zijn ze niet benut”

Ook aanvoerder Danny Hesp werd nog even bij de microfoon gehaald.
“NAC heeft beter gespeeld en vooral de 1e helft goede kansen gehad, in de 2e helft hadden wij wat meer controle en kregen ze minder kansen.
We kwamen wel om te voetballen maar NAC zat beter in de wedstrijd en NAC-uit is altijd moeilijk, ze beginnen altijd scherp en bij ons was er veel balverlies waardoor we er niet uitkwamen.
Ik vond wel dat er veel strijd was maar geen goed voetbal, met vier punten uit 3 wedstrijden doen we het netjes alleen moet het voetbal wel beter.”