Wegh en Leiwakabessy tegen Ajax

Trainer Johan Neeskens moet voor de wedstrijd van zondag tegen landskampioen Ajax weer behoorlijk puzzelen. Naast de geschorste Mike Zonneveld en Gorgi Hristov mist de oefenmeester ook nog aanvoerder Danny Hesp.

De positie van Mike Zonneveld, die elf wedstrijden op rij als links back heeft gespeeld zal naar alle waarschijnlijkheid worden ingevuld door Jeffrey Leiwakabessy: “Ik ben heel blij met deze kans, maar nu ligt het aan mezelf hoe ik die wedstrijd speel. Ik hoop niet dat het een eenmalige kans is. Als ik goed speel, mag ik hopelijk ook weer tegen Utrecht beginnen.” Over de wedstrijd van aanstaande zondag: Ajax, Andy van der Meyde. Dat doet er niet toe. Ik moet gewoon een goede wedstrijd spelen.”

De positie van aanvoerder Danny Hesp, die nog niet mag trainen, zal waarschijnlijk weer worden ingenomen door Dejan Govedarica. Erik Wegh zal waarschijnlijk als verdedigende middenvelder spelen. Vorige week tegen FC Twente speelde Resit Schuurman daar nog, die zal weer naar de rechterkant van het middenveld verhuizen, ten koste van Jarda Simr. Voor Wegh wordt het de eerste basisplaats van het seizoen, ook de laatste keer dat Wegh in de basis begon was tegen Ajax. Wegh: “Dat weet ik nog heel goed. De laatste wedstrijd van het seizoen in De Goffert, de kampioenswedstrijd van Ajax. Door schorsingen en blessures mocht ik toen spelen, maar nu zie ik het toch echt als een kans. Hier wachtte ik op. Elke week train je hard en hoop je dat je mag spelen.”

De kans is groot dat clubtopscorer Dennis de Nooijer weer terugkeert in het basisteam. De Nooijer moest de wedstrijd tegen FC Twente aan zich voorbij laten gaan door een bilspierblessure. De Nooijer heeft vandaag gewoon met de groep meegetraind en dat ging goed. Als er geen reactie komt en de laatste training van morgenochtend ook goed verloopt zal de Zeeuw waarschijnlijk met Frank Demouge het spitsenduo vormen.


Vermoedelijke opstelling NEC: Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Dejan Govedarica, Rob Wielaert, Jeffrey Leiwakabessy; Resit Schuurman, Erik Wegh, Youssouf Hersi, Patrick Ax; Dennis de Nooijer, Frank Demouge


Bron: OmroepGelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.