Reacties Neeskens en De Nooijer na Hoek – NEC

Johan Neeskens was over zíjn ploeg helemaal niet te spreken. “Ik vind het onbegrijpelijk dat ze zo aan een wedstrijd beginnen”, zei Neeskens. “De tweede bal was telkens voor Hoek, die jongens speelden met 120 procent in zet. Dan moeten mijn spelers dat zelf ook doen. Maar als ik dit dan zie… Daar begrijp ik dus helemaal niets van. Sommige spelers zijn echt beduidend onder de maat gebleven.”
De oud-international had in de eerste helft al verschillende spelers naar de kant kunnen halen. Het bleef echter bij één noodgedwongen wissel, drie minuten voor rust.

Dennis de Nooijer, die een onopvallende rol speelde, moest door een opspelende spier in het linkerbeen het veld verlaten. “Ik heb tegen De Graafschap een knietje op mijn stuitje gehad en daar heb ik hier nu al een tijdje last van”, vertelde de Zeeuwse aanvaller tijdens de rust. “Ik slik al een paar weken pijnstillers en voelde het al tijdens de warming-up. Na twintig minuten wist ik al dat ik de wedstrijd niet uit zou spelen.”
Maar had hij het duel dan niet beter aan zich voorbij kunnen laten gaan? “Ik vond dit een heel belangrijke wedstrijd. Als je verliest, lig je eruit. En ik ga er niet zomaar uit als ik een beetje pijn voel.”

De oorzaak van het slechte spel in de eerste helft lag volgens De Nooijer in het te lage baltempo. “En vanachter staat het goed bij Hoek. Maar we moeten nu niet in paniek raken”, zei hij tijdens de rust. “Als het goed is scoren we in de tweede helft een keer. Als we 1-0 maken is het denk ik klaar.” Die voorspelling kwam niet uit. N.E.C. kwam dan wel op voorsprong, maar Björn Langeveld schoot Hoek zeven minuten later weer naast de Nijmegenaren.

Dennis de Nooijer had gezien dat zijn ploeg de tweede helft wél goed was begonnen. “Hristov maakte een mooie goal, al vond ik het wel een fout van de keeper. Daarna maakten we het onszelf door een communicatiefout tussen Hesp en Govedarica weer moeilijk. Voor Hoek was het heel sneu om zo te verliezen. Dan kun je beter met 5-0 of 6-0 verliezen, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.”
De Nooijer erkende dat Hoek de complimenten verdiende. Hij vond ook dat Björn Langeveld een knappe goal maakte. “Heeft-ie toch nog wat geleerd van mijn trainingen bij RCS…”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.