Parkeerverbod oude Mollenhutseweg

Tijdens de voetbalwedstrijd NEC – Vitesse op zondag 8 december geldt in Nijmegen een parkeerverbod op de Oude Mollenhutseweg, de Busserweg en een deel van de Steinweglaan. Bezoekers worden vanaf verder weg gelegen parkeerplaatsen met pendelbusjes naar het stadion gebracht.

De maatregel is ingegeven door de incidenten die zich in het verleden hebben voorgedaan bij aankomst en vertrek van bussen met bezoekende supporters. Met name tijdens de wedstrijd NEC – Vitesse van vorig jaar ging het mis. Nijmeegse fans belaagden toen de Arnhemse bussen.

Volgens burgemeester en politie leiden de geparkeerde auto’s aan de voorzijde van de Goffert tot een onoverzichtelijke situatie die relschoppers te veel in de kaart speelt. Bij de wedstrijd NEC – Ajax afgelopen voorjaar werd, tot grote tevredenheid van de politie, al eens geĆ«xperimenteerd met een parkeerverbod op de Oude Mollenhutseweg.

Burgemeester Ter Horst wil dat dat verbod geldt voor alle thuiswedstrijden van NEC. En eigenlijk zou die regeling er uiterlijk voor de aanstaande wedstrijd tegen Vitesse zijn, maar met NEC is nog geen overeenstemming bereikt over alternatieve parkeerplaatsen. Vandaar dat zij nu voor deze wedstrijd apart een verbod uitvaardigt.

Bron: www.deGelderlander.nl 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.