Wegereef

6.100 (300 NEC’ers)

FC Zwolle : v.d.Werff, Ravensbergen, (Tzvetkov/46) , Schol , Kras , v.d.Haar , M.Roelofsen , Karlsen , De Ridder, R.Roelofsen, Bosschaart (Zuurman/77), Lim-Duan (Promes/67)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi (Ax/58), Van Rijswijk; Hristov & De Nooijer (Simr/89)

ZWOLLE – NEC verzuimde vanavond in een wedstrijd van veel strijd te scoren en dus te winnen in Zwolle werd het 0-0 tegen de plaatselijke FC.

Neeskens had zijn team ongewijzigd het veld ingestuurd ten opzichte van de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen aartsrivaal Vitesse.
(met uitzondering van Demouge die al vroeg vervangen werd)
Dit leek aan het begin van de wedstrijd niet bijster goed uit te pakken, bijna alle duels werden verloren en Zwolle was gewoon net wat feller en strijdlustiger dan de Nijmegenaren.
Medeschuldige hieraan was natuurlijk ook het slecht veld in Zwolle.

Na het begin offensief (eerste 15 minuten) van Zwolle nam NEC langzamerhand het initiatief over, NEC groeide in de wedstrijd en de eerste kansjes werden gecreerd.
Na een half uur spelen kwam de eerste grote kans voor NEC, De Nooijer speelde zijn tegenstander uit en ging een 1-2tje aan met Hersi, het schot van De Nooijer wat daar op volgde werd gepakt door keeper Van Der Werff.
Op slag van rust kroop Zwolle opnieuw door het oog van de naald, weer was het de Nooijer die zijn tegenstander te slim af was.
Vanaf de linkerkant zette hij Hersi vrij voor de keeper, maar Hersi probeerde de bal aan te nemen en dat lukte niet op het slechte veld, hierdoor konden verdedigers van Zwolle en Van Der Werff nog ingrijpen voordat Hersi fatsoenlijk op doel kon schieten.

In de 2e helft kwamen beide teams ongewijzigd het veld op.
NEC bleef iets sterker maar creerde weinig kansen op het slechte veld, na een klein kwartiertje spelen kwam er wel een grote kans.
Weer was het Hersi die de bal in de ’16’ voor de voeten kreeg maar weer kreeg hij hem niet achter keeper vd Werff, ook in tweede instantie (nadat 2 spelers zich voor de bal hadden gegooid) kwam hij niet tot scoren.

Even later wordt Hersi (op dat moment de slechtste NEC’er) gewisseld voor Patrick Ax, maar daarna bloedt de wedstrijd steeds meer dood, het eeuwige talent kan daar ook niks aan veranderen en valt weer eens matig in.
Op het middenveld ontpopt Govedarica zich als man of the match, diezelfde Govedarica krijgt een kwartiertje voor tijd nog een schietkans maar die belandt in de tribunes.
Daarna dringt Zwolle nog even aan maar eigenlijk zonder het creeren van kansen, en zonder kansen kun je ook niet scoren.
En na negentig minuten vindt Wegereef dat het ook genoeg is geweest, FC Zwolle-NEC 0-0.

NEC had toch echt moeten winnen in het Oosterenkstadion, zestig minuten was NEC de betere ploeg met gelukkig weer redelijk veel inzet, nog twee wedstrijden rest ons voor de winterstop.
RBC en RKC komen nog op bezoek in Nijmegen en in die wedstrijden moet NEC er iniedergeval voor zorgen dat ‘we’ als winterkampioen van Gelderland de winterstop in gaan!