NEC keihard onderuit
  2. Bruggink 0-1
37. Bruggink 0-2
69. Rommedahl 0-3
70. Kezman 0-4
85. Bossen 0-5
Bijz. Gentenaar stopt strafschop van Ooijer (52)
  Bossen
10.500(250 Roda JC-supporters)
     Ax,Zonneveld & Demouge (NEC)
       Robben,Bruggink & Van Bommel (PSV)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Schuurman, Zonneveld, Govedarica, Hersi (77′ Simr), Ax (46′ Hristov), Demouge (70′ Tumba), De Nooijer
PSV : Waterreus, Bøgelund, Ooijer, Faber, Bouma, Rommedahl, Van Bommel, Vogel (67′ Hofland), Robben, Bruggink (76′ Ramzi), Kezman (76′ Vennegoor of Hesselink)

Hepudanouook?


Dat je eigenlijk op het moment dat je naar het stadion gaat al aan voelt komen dat het niks gaat worden? Ik geef toe, ik heb dat misschien vaker dan gemiddeld, maar toch. De euforie vooraf was groot. Te groot. En nu weten we weer precies waar we staan. Op geruime afstand van de top en met nog een heel lange weg te gaan om zelfs maar in de buurt te komen van een plek als stabiele middenmoter.


De voortekenen voor een nederlaag dienden zich al aan, toen ik mijn wedstrijdsjaal niet kon vinden. Mijn gelukssjaal die ons de overwinning bracht tegen ploegen als Groningen en Heerenveen (in slechte doen). Toen ook De Graafschap aan de kant  werd gezet en PSV niet kon winnen in Dortmund, leek dat gunstig voor ons. Als PSV niet kan winnen van Duitsers in eigen huis, dan hebben we meer dan een goede kans om te winnen. Tenminste, volgens velen.


Op het moment dat ik mijn fiets niet op dezelfde plek kon stallen, een onverlaat had zijn stalen ros op de voor mij bestemde plaats geparkeerd, wist ik het zeker: we gaan de boot in. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat ik er al dagen voor de wedstrijd weinig vertrouwen in had, omdat sinds Neeskens onze trainer is, er als regel tegen de topploegen flink wordt verloren.


De manier waarop was stuitend. Totale apathie en na 2 minuten konden we eigenlijk al naar huis. De overwinning was weer keurig afgestaan aan PSV. Hoe Neeskens het toch elke keer weer voor elkaar krijgt is me een raadsel, maar tegen de betere teams weet hij werkelijk niets fatsoenlijks te bedenken, met een afstraffing tot gevolg. Dit was de voorgaande jaren al zo en dit seizoen lijkt het weer niet anders te zijn.


Je stond voor schut in eigen huis. En niet te weinig ook. Sommige spelers leken er eer en genoegen in te scheppen nog meer voor schut te willen staan dan anderen. Zonneveld is geen schim meer van zichzelf, gaat keer op keer verdedigend in de fout en schuift elke bal bij een tegenstander in de voet. Wielaert had geen overzicht achterin, Hesp zegt van zichzelf dat hij een zwak team niet beter kan maken en dat bewees hij.


Demouge werd laatst nog geprezen door Neeskens, omdat hij zijn taken zo goed uitvoert. Ik vraag me af of die taak dan bestaat uit het voorin doelloos als een kip zonder kop rondrennen, want als dat zo is, is hij werkelijk zeer taakbewust. Hersi, ingehuurd om als negentienjarige het team te dragen en het spel op het middenveld te dirigeren, werd er herhaalde malen door V Bommel op gewezen, dat hij te licht is voor dat werk.


Ax was terug van een blessure, maar is inmiddels alweer weg. De kwalificatie ?eeuwig talent? is niet meer van toepassing. De aanduiding ?talent? kan inmiddels wel doorgestreept worden. Als het niet loopt, gaat bij Ax ook niets goed en gaat hij domme onbesuisde overtredingen maken. Prima, dat getuigt van veel inzicht. Wisgerhof werd gedold door Robben. De Nooijer had geen enkele inbreng. Gova zakte ook door het ijs door zijn slechte passing. Gentenaar pakte gelukkig nog een zwakke penalty en Schuurman deed het redelijk. Als team beleefden ze echter een hernieuwde afgang om zich diep voor te schamen.


Maar goed, PSV was klassen beter en wij zijn er nog lang niet. We staan weer op onze plek. Het Europese verhaal kan echt de ijskast in. De komende wedstrijden zullen uitwijzen of er nog een greintje van karakter in deze ploeg zit om zich hier overheen te zetten. Maar na deze nederlaag en vooral de manier waarop, maak ik me toch wel zorgen over die belangrijke duels die eraan staan te komen.

Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.