Hersi en Demouge in selectie Olympisch elftal

Frank Demouge en Youssouf Hersi zijn door bondscoach Wim Koevermans opgenomen in de selectie van het Olympisch elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd van 15 oktober in en tegen Oostenrijk.

De selectie: Coutinho, Robben, Huntelaar (PSV), Fleur (RBC Roosendaal), Sprockel, Van Persie (Feyenoord), Hersi, Demouge (NEC), Oost, Molhoek (RKC Waalwijk), Kolk (Heerenveen), Dingsdag, Hofs (Vitesse), Boutahar (Excelsior), Schut (FC Utrecht), Colin (NAC), Buziak (TOP/Oss), Mendes da Silva (Sparta)

Op 6 september speelde Oranje de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. In het Goffertstadion werd toen met 0-1 verloren. Voor kwalificatie voor het EK is het een vereiste dat het Olympisch elftal op de eerste dan wel op de tweede plaats in de poule eindigt. Na de kwalificatiereeks spelen de negen groepswinnaars en de zeven beste nummers twee play-offwedstrijden (uit en thuis). De beste nummers twee ontmoeten in de play-offwedstrijden een groepswinnaar van een van de andere poules. Deze play-offwedstrijden staan gepland voor november 2003. De acht winnaars van de play-offs kwalificeren zich voor de EK-eindronde. Het EK zal medio mei 2004 in een van de deelnemende landen worden gespeeld. Een ticket voor de Olympische Spelen in Athene kan tijdens de EK-eindronde met minimaal een plaats bij de eerste drie worden verdiend.


Bron: www.nec-nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.