Groeten uit Keulen

Naam: Ayhan Tumani
Bij NEC: Jan ’98-mei’99
Woonplaats: Keulen

De verbazing is oprecht. Een telefoontje uit Nederland? Ayhan Tumani fleurt direct op. “Ik vind het heerlijk om weer eens Nederlands te praten. Het is zo’n grappige taal”, klinkt het bijna accentloos.
Het is toch alweer dik drie jaar geleden dat Ayhan Tumani zijn laatste ‘Nederlandse’ wedstrijd speelde.
Het contract van de ex-volendam-spits zou bij NEC niet meer worden verlengd. Toch was de Turkse Duitser die avond in Sittard een intens gelukkig man. En dat had niet eens met zijn doelpunt te maken waardoor NEC met 2-3 won. “Ik was zo goed als rond met Besiktas. Ik vraag je: wat is er moooier voor een jongen die in Turkije is geboren? Het zag er perfect uit, maar toch liep alles nog spaak. Trainer ‘Kalli’ Feldkamp wilde me per se hebben, maar wat ik toen niet wist was dat Besiktas eigenlijk van hem af wilde. Laat staan dat de club serieus bereid was nog één van ‘zijn’ spelers onder contract te nemen”.
Tumani vertrok uiteindelijk naar het meer bescheiden Hannover’96, om vorig seizoen toch in Turkijer neer te strijken; bij Hattayspor. “Ik draaide ’n hartstikke goed seizoen. Ik scoorde veertien keer, kon bijtekenen, maar had het eerlijk gezegd wel gezien in Turkije. Ik wilde of terug naar Duitsland, óf Nederland. Maar ja, de transfermarkt zat op slot. Toen ben ik maar begonnen bij Velbert in de Oberliga. Niet schrikken. Dat klinkt erger dan het is. De club is ambitieus en heeft, denk ik, het meeste geld in de afdeling. Dat zegt toch iets als je weet dat we ook tegen clubs als Fortuna Köln en Fortuna Düsseldorf spelen.” Met de NEC’ers van destijd heeft nauwelijks nog contact. “Ik bel nog vaak met Dzevdet Sainoski. En ook Dejan Govedarica spreek ik nog wel eens. Die ken ik nog uit mijn Volendam-tijd. Maar ik moet je bekennen dat ik hem al enige maanden niet meer heb gesproken. Wat zeg je: speelt hij nu voor NEC? Echt waar? Ik ga hem direct bellen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.