Gentenaar ziet nacompetitie naderen

De 6-0 nederlaag tegen Ajax staat volgens NEC-keeper Dennis Gentenaar niet op zichzelf. ‘Als we zo doorgaan, gaan we richting nacompetitie.’

De doelman vraagt zich af wat er mis is met de Nijmegenaren. ‘We moeten maar eens gaan kijken wat er mis is. Het wordt tijd dat er keihard gepraat wordt, want qua voetbal en spelers zit er veel meer in’, aldus de Nijmegenaar, die het idee had dat sommige spelers er met de pet naar gooien.

Gentenaar zag ik de rust nog wel mogelijkheden. ‘In de rust zeiden we nog: hier valt iets te halen. Vier minuten later sta je met 3-0 achter.’

De doelman van de Nijmegenaren vind de manier waarop de nederlaag tot stand kwam ondergeschikt. ‘Voor iedere wedstrijd die je met 5-0 of 6-0 verliest moet je je schamen.’

Het ontbreken van Hesp was volgens de doelman niet de reden voor de nederlaag. ‘Het hangt niet af van één persoon’, vond Gentenaar.

Door de 6-0 nederlaag zakt NEC naar de elfde plek op de ranglijst. Volgende week zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen Utrecht.