Eerste Gelderse derby in Doetinchem

DOETINCHEM – De Graafschap en NEC spelen vrijdag in het stadion de Vijverberg de eerste Gelderse derby van het huidige seizoen.

De Graafschap staat 16de en heeft alleen Heerenveen en Groningen onder zich. NEC doet het beter. De ploeg kan bij winst minimaal een dag genieten van de derde plaats in de eredivisie.

NEC-spits Frank Demouge scoorde vorig jaar in Doetinchem zijn eerste betaald voetbal doelpunt. Hij maakte een minuut voor tijd de gelijkmaker, nadat Dennis Schulp De Graafschap op voorsprong had gezet. Het is de 12de keer dat beide ploegen elkaar in Doetinchem treffen.
Van de elf voorgaande ontmoetingen wonnen de Doetinchemmers er zeven. Twee keer nam NEC de punten mee naar huis, in 1982 en in 1995. Twee maal eindigde het duel gelijk.

De eerste De Graafschap-NEC was op 10 februari 1974, het werd toen 1-0. De Doetinchemmers eindigden dat jaar als 14de in de eredivisie, promovendus NEC werd 17de en degradeerde.

In het seizoen 2000/2001 zette Ax NEC op voorsprong, maar dankzij treffers van Bot en Promes wonnen de Superboeren. Het jaar daarvoor werd het 2-2. Renfurm en De Gier scoorden voor NEC, Meerdink en Viscaal scoorden tegen


Bron: www.OmroepGelderland.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.