Cees Lok terug uit Engeland

Cees Lok weet het zeker: hij is vanaf nu definitief fan van Arsenal. De trainer van Jong N.E.C. volgt dit seizoen de cursus Coach Betaald Voetbal en liep de voorbije week samen met Marco van Basten vijf dagen stage bij de Engelse topclub.

“Indrukwekkend. Het is onvoorstelbaar hoe professioneel zo’n club in elkaar steekt”, zegt Lok, die vanaf de tribunes het maandenlang schier ongenaakbare Arsenal tweemaal (tegen Auxerre en Blackburn Rovers) zag verliezen.

“We hebben de club blijkbaar geen geluk gebracht, we zijn door trainer Arsène Wenger dan ook vrij snel bij Arsenal weggeschopt”, grapt Lok. “Nee, serieus. Ik was juist onder de indruk van de rust die er ondanks deze toch wat tegenvallende resultaten, bleef heersen bij Arsenal. Natuurlijk is er bij die club nu een mooie zegereeks doorbroken, maar er moet wel meer gebeuren wil daar een crisis uitbreken. Dat was me al heel snel duidelijk. Iedereen was bijzonder professioneel ingesteld. Van de groundsman tot de aanvoerder.”

“We mochten als stagiairs ook overal een kijkje in de keuken nemen. Best leerzaam. We kregen van de club werkelijk alle medewerking en werden overal bij betrokken. En dan is het natuurlijk alleen maar gunstig dat iemand als Marco van Basten ook stage loopt. Voor hem gaan nog eens extra veel deuren open. Arsène Wenger nam alle tijd om met ons van gedachten te wisselen. Het was ook fantastisch om te zien hoe hij de voorbije jaren Arsenal geheel naar zijn eigen visie heeft ingericht.”

“De Arsenal-spelers vonden het ook bijzonder dat Van Basten op bezoek was. Neem Thierry Henry. Toen hij met Marco aan de praat raakte, zag je in zijn ogen de bewondering van een klein jochie. Prachtig toch?”

Cees Lok, die eind dit seizoen zijn diploma Coach Betaald Voetbal hoopt te bemachtigen, beleefde sowieso een indrukwekkende reeks voetbaldagen. Op vrijdagavond de achttiende oktober zat hij door de ziekte van Ron de Groot ineens als asssistent-trainer op de bank naast Johan Neeskens, daarna bezocht hij wedstrijden van Dortmund en PSV en reisde hij voor vijf dagen af naar Arsenal. Afgelopen zondag keerde hij terug naar Nederland na een al even onvergetelijke vliegreis. “We hadden mazzel dat onze vlucht vanwege de storm niet gecancelled werd. Het was een heftige vlucht. Er waren mensen die huilend in het vliegtuig zaten.”


Bron: www.DeGelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.