‘Wijnstekers is voor mij een uitdaging’

Danny Hoekman topfit tegen Feyenoord

Na de nederlagen tegen Go Ahead Eagles en Excelsior wacht NEC morgen een van de zwaarste wedstrijden in de eredivisie, als de ploeg van Sandor Popovics moet aantreden in De Kuip tegen Feyenoord. Mede gezien de schorsing van middenvelder Carlos Aalbers en de zwakke fysieke gesteldheid van Anton Janssen mogen er dan ook geen wonderen van de Nijmegenaren verwacht worden.


Vooral het meespelen van Anton Janssen is nog een groot vraagteken. Volgens doktor Van Ochten gaat het de goede kant op met de knie van de speler uit Beneden Leeuwen, maar zijn de banden nog niet voor de volle 100% hersteld.


Tapen
Van Ochten: “Zwaar ingetaped zou Anton misschien kunnen spelen, maar voor de banden is het natuurlijk niet goed. In dat geval duurt het herstel natuurlijk weer langer. Van de andere kant is het wel zo dat we na Feyenoord een hele week de tijd hebben. Door die wedstrijden op woensdag, konden we hem met geen mogelijkheid op tijd klaar krijgen voor Excelsior. Met Henk Grim gaat het beduidend beter. Voor hem zie geen problemen om tegen Feyenoord te spelen.”


Wildenbeest
Door de absentie van Aalbers en mogelijk ook Anton Janssen, zit het er dik in dat Ton Wildenbeest toegevoegd zal worden aan de middenveldbezetting. Ondanks de sombere verwachtingen blijft Danny Hoekman een optimist in hart en nieren. De linkerspits speelt zeer waarschijnlijk tegen Ben Wijnstekers, een opgave waar de Nijmegenaar met plezier naar toeleeft.


Telraam
Hoekman: “Ik kijk daar echt naar uit, ja. Logisch toch. Een wedstrijd tegen Wijnstekers is voor mij een geweldige uitdaging. Ik speel liever tegen hem dan tegen bijvoorbeeld Piet de Haan van Veendam. Dat spreekt toch veen minder aan. Nee, ik geloof niet in al die verhalen dat we een telraam nodig zullen hebben. In het voetbal moet je optimistisch blijven en tenslotte hebben we tegen Feyenoord nog nooit slecht gespeeld. Alleen die keer dat we voor de beker met 6-1 verloren was niet best, maar al die andere keren had Feyenoord best veel moeite met ons. Ik zie ons daarom best een puntje pakken in De Kuip.”


Gat
“Voor ons begint de competitie pas echt na Feyenoord. Dan wordt het hoog tijd dat we punten gaan pakken. Op dit moment is er nog geen man overboord. Tenslotte verliezen de andere ploegen ook nog veel punten. Maar we moeten wel uitkijken, dat we deze lijn niet doortrekken. Voor dat je het weet is het gat met de rest te groot en speel je al gauw degradatievoetbal en als we ergens geen ploeg voor hebben is het dat wel.”


“Als we het eerste half uur ongeschonden doorkomen, dan kunnen we het tegen Feyenoord nog een heel eind redden. We moeten in ieder geval niet zo spelen als Heracles gedaan. Die kwamen dus alleen om te schoppen. Wat heb je daar nu aan. Als ploeg heb je in De Kuip niets te verliezen. Gewoon lekker voetballen en dan zien hoe ver je komt.”


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.