Toch geld voor NEC

De in nood verkerende amateurs van NEC kunnen toch beschikken over de 250.000 gulden gemeentegarantie.
Het college van B en W heeft de blokkade van de rekening ingetrokken, maar wel uit voorzorg twee begeleiders aangesteld.


Het hoofd van de technische dienst van de afdeling Sport en Recreatie gaat de zaak bij NEC technisch in de gaten houden, terwijl een ambtenaar van de gemeentelijke Accountantsdienst namens het college erop toe zal zien dat het gemeentegeld ook gebruikt wordt waarvoor het is aangevraagd.


De NEC-amateurs kwamen onlangs diep in de put te zitten toen bekend werd dat de secretaris de vereniging voor 51.000 gulden had opgelicht. Geld dat bestemd was voor de nieuwbouw van het clubhuis.


De nieuwbouw kwam nog eens extra in de problemen doordat de secretaris vergeten was het bestuur de voorwaarden voor de gemeentegarantie te laten ondertekenen. De gemeente blokkeerde daarop de rekening. Van het geld had NEC de aannemer moeten betalen.


Nu het geld toch weer beschikbaar komt is de gedupeerde voetbalclub weer iets uit de zorgen. Van diverse andere zijden {o.a collega voetbalverenigingen) zijn inmiddels acties gestart om NEC er financieel verder bovenop te helpen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.