Programma als NEC promoveert

Wanneer NEC morgen in Doetinchem de promotie naar de eredivisie realiseert, treedt een aankomstprogramma in werking dat is opgesteld en georganiseerd door de supportersvereniging van NEC.


Rond 18.00 uur wordt de spelersbus verwacht op Kelfkensbos, bij het Peeman-huisje. De spelers stappen dan over op een versierde open wagen, en de Nijmeegse Postharmonie zal de spelers verder muzikaal vergezellen bij hun tocht door de Nijmeegse binnenstad. Dansmariekes omzomen de open wagen, waarop dan ook de dames van de spelers te vinden zijn.


Tussen 18.15 uur en 19.00 uur maken de spelers de gang naar het Nijmeegse stadhuis over de Burchtstraat. Om zeven uur zullen burgemeester Frans Hermsen en andere leden van het gemeentebestuur de spelers ontvangen in de Schepenhal van het stadhuis. Daarna keren de spelers terug op het bordes waar de burgemeester in het openbaar zijn felicitaties aan NEC aanbiedt.


De stoet zet zich vervolgens in beweging richting Kolpinghuis, via Grote Markt en Augustijnenstraat. Om 20.00 uur hoopt men bij het Kolpinghuis aan te komen. Na een kwartier nemen de spelers weer plaats in de bus, en koerst men naar het clubhuis van de NEC-amateurs bij het Goffertstadion. In dat clubhuis worden de drie prijzen voor ‘Beste speler van het Jaar’ uitgereikt. De spelers blijven daar tot ongeveer 22.00 uur.


De bus gaat dan weer terug naar het Kolpinghuis, alwaar een koud buffet wordt genuttigd door spelers met vrouwen, bestuursleden en trainers. Aansluitend vindt een feestavond plaats.

Mocht de promotie geen doorgang vinden, dan zal dat koud buffet om 18.00 uur verorberd worden, als afsluiting van het seizoen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.