Looyen: ”RKC en NEC moeten allebei winnen”

“RKC en NEC moeten morgenmiddag winnen. Beide ploegen hebben toch een teleurstellend begin van de nacompetitie achter de rug.”

Leen Looyen, de Nijmeegse trainer van RKC dat morgen in Waalwijk op NEC stuit, staat voor een voldongen feit. RKC verloor in de eerste match van de nacompetitie van FC Den Haag met 2-0, en de Brabanders zullen dus nu 2 punten moeten pakken om in de race te blijven.


Looyen: “We hebben in Den Haag wat ongelukkig verloren. Op het moment dat iedereen op een wisselspeler van FC Den Haag zat te wachten, was de concentratie bij ons even weg en kon Huub Smeets bij de eerste paal na een hoekschop raakkoppen. Vlak daarvoor had ik juist het gevoeldat we daadwerkelijk gelijk gingen spelen. Wij hadden het daarna wel moeilijker met die wat lange klanten als Smeets, Jol en invaller Karel Bouwens.”


Ruggesteuntje
Een behoorlijk ruggesteuntje voor de ploeg van RKC is het feit dat men dit seizoen geen enkele maal verloor in het eigen vertrouwde stadion in Waalwijk. Alleen het Nederlands elftal legde RKC in een oefenwedstrijd zijn wil op. RKC speelde in de competitie in Waalwijk 2-2 tegen NEC, en in de Goffert trok NEC met 1-0 aan het langste eind.

RKC zou verdedigend en op de counter spelen, door de aanwezigheid van ‘slechts’ twee spitsen. Looyen: “Dat is echt onzin. Dat RKC met twee spitsen acteert, is uit nood geboren. In de voorbereiding hebben wij het met drie aanvallers geprobeerd, maar we gingen steeds het schip in. De buitenspelers haalden de achterlijn niet, en kwamen niet tot scoren. Nou, dan ga je iets anders proberen. Achter die twee spitsen staan trouwens drie aanvallende middenvelders, die bij hun vorige clubs allemaal in de aanval te vinden waren. RKC speelt dus allesbehalve verdedigend.”


Zevenduizend
Looyen verwacht dat er maximaal zevenduizend toeschouwers op de tribunes plaats zullen nemen. Looyen: “Bij de duels tegen FC VVV en Oranje zat het hier goed vol. Toen waren er telkens zevenduizend man. Afwachten natuurlijk of die morgen ook weer komen, nadat wij die eerste pot verloren hebben.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.