”En toch degraderen we niet”

“Woorden schoten NEC-trainer Sandor Popovics na afloop van de 2-5 nederlaag te kort om complimenten uit te delen aan zijn winnende collega Jan Reker.


De Nijmeegse coach wilde eigenlijk niet reppen over een duel tussen een stuiver en een miljoen, maar in feite was dat toch de strekking van zijn betoog. Popovics had voor het spel van zijn eigen elftal toch ook de nodige waardering.
”Ondanks het voortreffelijke spel van PSV, vind ik dat wij een ruime voldoende hebben gehaald. En ik denk dat wij uit deze wedstrijd toch zoveel moed kunnen putten dat wij in feite niet bang hoeven te zijn voor de toekomst.”
“Als we in de afgelopen weken niet met zoveel pech te kampen zouden hebben gehad, dan ben ik ervan overtuigd dat we nu geen vier, maar zeven punten zouden hebben gehad. We hebben nu twee weken de tijd om spelers die conditioneel wat achterop zijn geraakt weer op peil te krijgen. En dan moeten we erin slagen om voor het begin van de winterstop 12 punten te vergaren.”


“Wanneer we er in de tweede helft van de competitie nog eens veertien bij kunnen pakken, dan komen we uit op 26 en dan degraderen we niet. Als ons dat lukt dan hebben we de basis gelegd voor de toekomst. Daar ben ik zeker van.”


Popovics had voor het duel tegen PSV bewust gekozen voor een behoudende tactiek. Daarin had hij een plaats vrijgemaakt voor Ton Wildenbeest, hetgeen tot gevolg had dat Frans Janssen genoegen moest nemen met éen plaats in de dug-out.
“Ik weet dat Frans Janssen een begrip is in Nijmegen. Maar namen zeggen mij niets. Elke speler moet bewijzen dat hij een plaats in de hoofdmacht verdient. En dan interesseert het mij niet om wie het gaat.”


Ondanks de lage klassering op de ranglijst wanhoopt Popovics nog lang niet. De Hongaarse trainer weet dat hij niet hoeft te rekenen op aankopen. Daarvoor ontbreken nu eenmaal de financiële middelen bij NEC. “Ik was al blij dat we vlak voor het begin van het seizoen Brookhuis konden aantrkekken. Bovendien vind ik dat deze groep perspectief genoeg heeft om mee verder te gaan. We zijn goed bezig. Alleen moeten de punten nu gaan komen.”


PSV-trainer Jan Reker was uiteraard in zijn nopjes met de forse zege op NEC. “Het was een wedstrijd met totaal verschillende fasen. In het begin hadden we wat problemen met NEC. Toen we in een korte tijd op 0-3 kwamen, lag er het probleem dat er wat slippertjes werden gemaakt, waardoor de ploeg toch wat onrustig werd. Maar het gegeven is toch dat wij erg gemakkelijk scoren. Dat hebben we vanavond toch wel weer bewezen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.