Brookhuis bestrijdt beslissing Van Swieten

Wilfried Brookhuis had zich zijn debuut bij NEC anders voorgesteld. Na twee trainingen kon de doelman uit Oldenzaal in Kerkrade gelijk aan de bak om vervolgens zes keer gepasseerd te worden.


Alleen bij het eerste doelpunt leek Brookhuis vies in de fout te gaan. Scheidsrechter Van Swieten bestrafte de doelman met een indirecte vrije trap, omdat hij volgens de arbiter gezondigd had tegen de nieuwe spelregel. Dit seizoen moet de doelman, als hij de bal in de handen heeft genomen, de bal eerst buiten zijn eigen strafschopgebied spelen voordat een medespeler terug mag spelen. Brookhuis rolde de bal echter na zes minuten naar Sije Visser die in zijn eigen strafschopgebied terugspeelde op zijn doelman. Van Swieten gaf een indirecte vrije trap, waarna Gorter verwoestend uithaalde. Volgens Brookhuis had hij de bal in eerste instantie alleen tegengehouden en dus niet tegen de regel gezondigd.


Brookhuis: “Van Swieten wilde er niets van weten, maar ik heb die bal echt niet in mijn handen gehad.”
“Ja, ik baalde goed na afloop. Zes keer gepasseerd worden is voor een doelman natuurlijk verschrikkelijk. Oké, het waren mooie goals. Een paar van die schoten heb ik niet eens gezien, maar het is te gek dat die jongens iedere keer zo vrij konden uithalen. Onze verdedigers geven de tegenstander te veel vrijheid. We staan in mijn ogen te ver van de man af en dan is de kans groot dat je uitgespeeld wordt. Daar zullen we over moeten praten, want we hebben natuurlijk wel een ploeg die niet tegen dergelijke nederlagen hoeft op te lopen.”


“Vooral in de eerste helft hebben we toch verdienstelijk gevoetbald. De tweede helft was leerzaam. We weten nu dat we er met technisch voetbal niet zullen komen. Nu en dan zal er ook gebikkeld moeten worden. Technische kwaliteiten hebben we zat, maar Roda heeft ons duidelijk gemaakt dat we negentig minuten lang voor de volle 100% er tegenaan moeten. Dat we daar van doordrongen zijn, zal woensdag tegen Sparta blijken.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.