Belangrijk duel NEC

Uitwedstrijd tegen telstar

NEC speelt morgenmiddag in de strijd om de vierde periodetitel de meer dan belangrijke uitwedstrijd tegen Telstar. Meer dan belangrijk, omdat NEC in Velzen de kans heeft om via een overwinning een belangrijke stap te zetten naar de nacompetitie.

De uitbeurt tegen Telstar is de eerste in de overgebleven reeks van drie. Na Telstar heeft NEC nog bezoeken af te leggen bij Vitesse en DS’79. Op papier tegenstanders van een minder kaliver dan de ploeg van Pim van de Meent, maar juist buiten De Goffert heeft NEC dit seizoen nog niet echt kunnen overtuigen. Slechts twee maail hielden de Nijmegenaren twee punten over aan een uitwedstrijd. Wageningen en RBC werden het kind van de rekening, maar in de overige duels kon NEC het overwicht nooit in winst omzetten.

Telstar is inmiddels in de competitie afgegleden naar een troosteloze zestiende plaats en ook in de strijd om de vierde peruide telt de ploeg van trainer Fred André niet meer. In die competitie leed Telstar al zes verliespunten en bivakkeert op de vijftiende plaats.

NEC begint tegen Telstar in ieder geval zonder twee vaste basisspelers. Hoekman zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit en ook verdediger Paymans heeft vanuit Zeist te horen gekregen dat hij naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart ook een wedstrijd op de tribune mag gaan zitten.

Vooral de schorsing van Paymans kan de weg vrij maken voor Erik van Rossum, de verdediger die tegen RKC inviel voor Sije Visser. Voorin heeft Van de Meent weinig mogelijkheden. Door de absentie van Hoekman, blijft de oefenmeester al gauw steken bij Grim, Van de Pol en Frans Janssen. Omdat het hier echter een uitwedstrijd betreft, kan de uit vorm zijnde Grim wel eens sneuvelen ten faveure van Van Zinnen, die dan zijn opwachting kan maken op een viermans-middenveld.

Het duel in Velzen begint morgenmiddag om 14.30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.