Blessure en ziektegolf bij NEC


Uitgerekend op de drempel van de derde periodetitel loopt het storm bij de dokter van NEC. Het griepvirus sloeg hard toe (Ron de Groot, Wim van Cuyk), en tot overmaat van ramp brak Frans Paymans naar later bleek afgelopen woensdag tegen Veendam zijn pols.


Inmiddels zit er gips om de gehavende pols van de linksback, maar of het morgen aantreedt tegen De Graafschap is de vraag. ”Alleen ik, trainer Hermans en de dokter zelf hebben dit seizoen nog niets gehad, de rest is al een of meer keren geblesseerd geweest”, verzucht trainer Pim van de Meent.


Min of meer gehavend zijn op dit moment niet alleen Paymans, De Groot en Van Cuyk, maar ook Anton Janssen (wreef), Peter Selbach (bloeduitstorting), Van Geenen (lies), Michel Mommertz (teen en twee duels schorsing), Paul Meijers, Mulderij (meniscus), Van Zinnen (nog herstellend van botbreuken), Helsper (enkel), Hubers (knie) en Klein-Goldewijk (ook grieperig). Kortom, meer dan een elftal vertoeft in de lappenmand.


Nog een geluk dat Danny Hoekman waarschijnlijk speelklaar zal zijn voor het cruciale treffen op De Vijverberg. Gistermorgen nam hij deel aan looptraining, ‘smiddags weer, en vanmorgen ondergaat Hoekman een laatste test.


NEC 2
Niet alleen het eerste elftal, maar ook de tweede garnituur van de Goffertbewoners wordt achtervolgd door griep. Een viertal spelers (o.a. Schoonwater, Willemsen) kan onmogelijk in actie komen. Reden waarom de voor vanmiddag geplande competitiewedstrijd NEC 2-MVV 2 geen doorgang vindt. NEC 2-MVV 2 is nu verplaatst naar 3 april, aanvang 19.30 uur.


Sije Visser, die in het duel tegen Veendam voor de eerste maal Michel Mommertz als laatste man verving, wil niet weten van een paniekstemming bij NEC. ”Er staan altijd elf man tegen De Graafschap in het veld, zo moet je het bekijken. We maken altijd een goede kans op de zege. Ik geloof dat we die periodetitel pakken, ook al zou je nu verliezen”, aldus Visser.


Na De Graafschap-NEC draait alles nog om de vorige week afgelaste wedstrijd FC Twente-MVV. Speelt NEC tegen De Graafschap gelijk, dan zal MVV met 4-0 van FC Twente in Enschede moeten winnen. (Doelsaldo NEC in derde periode: 16-3, 12 punten uit 6 duels. Doelsaldo MVV: 13-3, 11 punten uit 6 duels). ”Dat zie ik niet zo snel gebeuren”, merkt Sije Visser op, ”ook al verliezen we van De Graafschap, dan nóg hebben we zicht op die periodetitel.”


Op de toegangskaartjes voor de East Side is abusievelijk vermeld dat de twee bussen om één uur vertrekken. Men vertrekt echter al om half één naar Doetinchem. Begin deze week gingen 800 kaarten grif van de hand. Er werden toen nog eens 1200 kaarten extra naar Nijmegen gestuurd.


De Graafschap-NEC begint om 14.30 uur, en wordt geleid door Jan Hobé.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.