Willemse: ‘Machteloos’


”Je staat bij zo’n schorsing voor vier wedstrijden machteloos. Als ik die drie gele kaarten nou voor schoppen had gekregen. Nee, alleen voor praten, shirtje trekken en een duw krijg je die prenten.”


NEC verdediger Toon Willemse baalt als een stier. Na de derde gele kaart voor Willemse (opgelopen in duel met MVV, na duwen t.o.v. Arie van Staveren) schorste de Zeister tuchtcommissie de Nijmeegse rechtsback voor maar liefst vier duels. Willemse mist zodoende vanavond de beker wedstrijd tegen Quick Boys (aanvang 19.30 uur in de Goffert), en de competitiewedstrijden tegen FC Den Haag (thuis), Telstar (uit) en Veendam (thuis). In het laatste duel voor de winterstop -uit tegen RBC- hoopt Wiilemse weer van de partij te zijn.


Wie Willemse als rechtsback vervangt is nog een vraagteken. Afgelopen dinsdagavond, in de met 5-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Alphense Boys, mocht John van Geenen het in de tweede helft op die plaats proberen. Maar mocht Peter Selbach weer fit zijn na een ziekteperiode, dan zal Selbach vermoedelijk als rechtsachter gaan optreden, met verder Mulderij, Van Rossum en Visser naast zich.


Vanmorgen hoopt NEC de laatste ambtelijke hindernissen bij de KNVB te kunnen nemen, om nieuwkomer Dick Jol voor vanavond nog speelgerechtigd te krijgen. Lars Seather kon afgelopen dinsdag niet imponeren, en is weer op de weg terug naar zijn geboorteland Noorwegen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.