Van de Meent laat koppen rollen

De selectie van NEC heeft gisteren aan den lijve ondervonden dat het trainer Pim van de Meent ernst is met de harde aanpak die hij voor ogen heeft.


De drie spelers (doelman Van Cuyk, Mommertz en Van Rossum), die afgelopen zaterdag voor de competitiewedstrijd tegen Heracles werden gepasseerd, zullen ook vanavond tegen FC Barcelona genoegen rnoeten nemen met een plaats op de reservebank.


Ben Klein-Goldewijk zal opnieuw de plaats tussen de palen innemen, Peter Selbach zal als voorstopper fungeren en in de aanval is een plek gereserveerd voor John van Geenen.


Pim van de Meent weet dat hij met het opstellen van Klein-Goldewijk een bepaald risico neemt. ‘Ben is inderdaad een jongen, die snel ontvlambaar is. Ik heb echt lang nagedacht wie ik in het doel zou zetten, maar ik heb uiteindelijk toch de voorkeur gegeven aan Klein-Goldewijk omdat hij wat dynamischer is, alerter ook en de defensie goed kan organiseren.”


Over het passeren van Michel Mommertz, de matchwinnaar in Bergen en in de eerste wedstrijd tegen Barcelona ook al succesvol met een schitterende kopbal is Pirn van de Meent kort. ‘Michel moet niet alleen in dergelijke wedstrijden goed presteren. Ook in de competitie moet dat gebeuren. Zo niet, dan staat hij ernaast. Zo simpel ligt dat. En dat kan misschien hard aankomen, maar ik heb iedereen al vier weken geleden gewaarschuwd dat er koppen gaan rollen als de inzet niet optimaal is.”


Het team van Barcelona heeft ten opzichte van de eerste wedstrijd twee weken geleden in Nijmegen, ook vier wijzigingen ondergaan. Coach Menotti wilde de definitieve formatie gistermiddag dan nog wel niet prijsgeven, maar vaststaat dat Micuelli (schorsing) Julio Aloerto, Esteban en Marcos (blessures) er niet bij zullen zijn. ‘Maar dat mag voor een ploeg als Barcelona niets uitmaken”, zegt de Argentijnse coach, Ik verwacht van elke speler 100 procent inzet. De wedstrijd tegen NEC zullen we zeker niet als een oefenpartijtje beschouwen, dat zou een fatale vergissing kunnen zijn.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.