Stormloop op Goffert


Er is geen zitplaats meer te krijgen voor het Europacupduel tussen NEC en Barcelona op woensdag 19 oktober. Alle 8.000 plaatsen zijn al aan de man gebracht.


Duizenden belangstellenden probeerden gisteren, bij de start van de voorverkoop, vergeefs om een kaartje voor de overdekte of onoverdekte zittribunes te bemachtigen. Op de 20 voorverkoopadressen werden de beschikbare kaarten echter vastgehouden voor de vaste klanten. Voor de ‘losse’ voetballiefhebber, die de topclub Barcelona wel eens aan het werk wilde zien, was geen zitplaats meer voorradig.Hoewel gisteren nog geen overzicht was te krijgen van de totale voorverkoop, is naar schatting de helft van de 29.000 toegangkaarten al verkocht. Een vol Goffertstadion is voor het eerst sinds vele jaren weer een realiteit.


”We worden er gek van. Tienduizend zitplaatsen méér zouden we ook zijn kwijtgeraakt en dan hadden de prijzen nog veel hoger mogen zijn”, zegt NEC-secretaris Herman van Eldik. Mocht het stadion inderdaad uitverkocht raken, dan overweegt het NEC-bestuur om achter de doelen extra tribunes te plaatsen met een capaciteit van in totaal 3000 (staan)plaatsen.


Pisa
Bij de belangstelling die NEC dezer dagen toch al van de (inter)nationale pers geniet, kwam gisteren nog wat extra aandacht van Harry Vermeegen en Henk Spaan. Voor hun TV-programma Pisa, dat vanavond wordt uitgezonden, namen zij in de Goffert een – ongetwijfeld als humoristisch bedoeld – ‘item’ op. Vanaf een podiumpje op de middenstip, gade geslagen door de volstrekt lege tribunes, verzorgt Vermeegen een act als bandparodist, die onweerstaanbaar doet denken aan de inspanningen van André Hazes bij andere voetbalwedstrijden.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.