Pim van de meent: “Te weinig eenheid”

”Het probleem bij ons was dat we te weinig een eenheid waren," aldus NEC trainer Pim van de Meent gistermiddag na afloop van de verloren competitiewedstrijd tegen FC Twente.”Kijk, er waren hele aardige individuele acties van Grim en Hoekman, maar als collectief waren we duidelijk de mindere. Maar ik kan deze spelers niets verwijten. Zij missen nog het nodige overzicht. Dat moet allemaal nog komen."

Het grote verschil tussen NEC en FC Twente was Jan Sörensen. ”Zo’n speler kan een wedstrijd beslissen," aldus Van de Meent. ”Zo iemand missen we helaas. Het gebrek aan routine wreekt zich juist in dergelijke wedstrijden. Kijk, als Piet Wijnberg zomaar kan vertrekken, dan kan ik daar niets aan doen. Maar het betekent wel dat ik Sije Visser moet opofferen als voorstopper, terwijl de defensie alleen maar sterker zou zijn als ik hem als vleugelverdediger kan laten fungeren. Maar het is nu eenmaal niet anders. Willen we toch aan de top van de eerste divisie kunnen meedraaien, dan zullen we met z’n allen keihard moeten werken. Anders redden we het niet. Gelukkig is de concurrentie erg groot. Elke week zie je dat er slachtoffers vallen. Wat dat betreft is het een uiterst interessante competitie."

Pim van de Meent wilde de nederlaag bepaald niet afschuiven op het feit dat zijn formatie met de gedachten al bij de wedstrijd tegen Brann Bergen zou zijn. ”Daar is geen sprake van. Vanaf maandag gaan we ons daarop instellen. Vandaag telde alleen FC Twente."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.