NEC lust Feyenoord rauw!

5 februari 1983


De NEC-spelers lusten Feyenoord, de tegenstander van morgenmiddag rauw.

Terwijl de stemming in het Nijmeegse kamp de laatste dagen gestegen is na het pakkende 2-2 gelijkspel bij FC Utrecht,  onderging Feyenoord de 2-2 tegen PSV als een nederlaag. Stuntelig gaven de Rotterdammers afgelopen zondag een 2-0 voorsprong uit handen in de eigen Kuip. Hoe de krachtsverhoudingen morgen precies liggen, is moeilijk in te schatten Feyenoord mist twee vaste krachten, t.w. de nog net geschorste Pierre Vermeulen en Michel Valke, die in de partij met PSV tegen zijn derde gele kaart aanliep.


Ontsprongen
NEC leek in eerste instantie ook twee basisspelers te gaan missen. Zowel Wijnberg als Frans Janssen zagen in de Galgenwaard de derde prent, maar Janssen ontsprong de dans door een fout van Scheidsrechter Blankenstein. Dit tot verdriet van de weer fitte Paul Meijers, die eindelijk hersteld is van een langdurige knieblessure. Meijers neemt wel plaats in de dug-out. Piet Wijnberg moet nu vier wedstrijden toekijken, en zal de duels tegen achtereenvolgens Feyenoord, Helmond Sport, FC Wageningen en Fortuna Sittard aan zich voorbij moeten laten gaan.

Bij NEC krabbelen Ron de Groot en Anton Janssen langzaam maar zeker terug na lastige blessure’s. Anton Janssen speelde vorige week weer een helft mee in het tweede elftal tegen Helmond Sport-2, en het ligt vandaag in de bedoeling het ook met De Groot in het tweede elftal tegen FC Den Bosch te proberen. Waarschijnlijk maakt Willen van Hanegem weer deel uit van de Feyenoord-hoofdmacht; NEC – Feyenoord begint om 14:30 uur, en wordt geleid door Scheidsrechter Charles Corver.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.