Drukke week voor Selbach

De Nijmeegse doctorandus in de bedrijfseconomie, Peter Selbach, maakt misschien wel de drukste week van zijn leven mee.


‘Ik ben vandaag aan mijn eerste snipperdag begonnen. Tot en met donderdag kost me de trip naar Barcelona vier snipperdagen. Donderdagavond, na aankomst in Nijmegen, moet ik direct door naar Middelburg waar ik onder de wapenen ben. Vrijdagavond ga ik terug naar Nijmegen. Zaterdagmiddag moet ik met de spelersgroep van NEC weer mee naar Maastricht, voor de competitiewedstrijd tegen MVV”.


Peter Selbach heeft het geweten, dat hij koos voor de opleiding tot sergeant-administrateur en dat combineerd met het voetballen voor NEC in de weekeinden.


‘Normaal gesproken had ik mijn rondjes iedere zaterdag in het tweede van NEC gedraaid. Het was in eerste instantie onmogelijk inzetbaar te zijn voor het eerste. Aangezien ik in mei van dit jaar nog niet klaar was met mijn studie in Tilburg, kon ik mij niet melden voor de opkomst bij de infanterie te Ermelo.


Op 4 juli jl. kon ik dan toch mijn militaire kloffie aantrekken, en wel in de Middelburgse Generaal-majoor Berghuiskazerne. Daar heb ik het prima naar mijn zin, maar het betekent wel iedere keer drie uur reizen, van Nijmegen naar Middelburg of andersom. De opleiding duurt tot 8 december. Dan hoop ik op een gunstige overplaatsing, liefst naar een plaats in de buurt van Nijmegen”, aldus Selbach.


Geen amateurs
De vroegere SCE-verdediger is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Nijmeegse prof club. ‘Pas op 20 juli kon ik aansluiten bij het tweede. Spelen bij een amateurclub was niet te realiseren. Bij De Treffers moest ik tenminste een keer per week meetrainen; met Leones heb ik ook contact gehad, maar verder dan een telefoongesprek kwam ik niet”.


Onder de hoede van trainer Leo Beerendonk vond Selbach snel zijn vertrouwde ritme terug, Selbach weer: ,’Bij de amateur tweedeklasser Middelburg trainde ik twee maal per week mee. Ook tijdens de uren gymnastiek concentreerde ik mij extra op veel loopwerk, Coopertest en dergelijke”.


Van Rossum
In de achterste lijn van de hoofdmacht stapelden de problemen zich ondertussen op. Piet Hubers kreeg een kapotte meniscus en Dick Mulderij kampte met te losse kniebanden. Trainer Van de Meent gokte op Eric van Rossum, en in eerste instantie leek dat een gelukkige zet. In de eerste ronde van de Europa Cup vocht Van Rossum voor iedere meter tegen Brann Bergen. De jonge verdediger had zijn plaats verdiend, zo leek het.


Totdat Barcelona om de hoek kwam kijken, en Van Rossum bij twee Catalaanse treffers niet vrijuit ging. Drie dagen later liep het andermaal fout. Twee hoge voorzetten en zowel Van Rossum als doelman Van Cuyk tastten hopeloos mis. Resultaat: 2-1 verlies bij VVV.


Koppen rollen
‘Kort daarop kondigde de trainer al aan, dat er koppen zouden rollen”, vervolgt Selbach, ‘ik verwachtte dat ik weer een kans zou krijgen, nadat ik ook tegen Wageningen en Cambuur in de basis had gestaan”.


En inderdaad, zaterdagavond was Selbach weer helemaal terug, en legde Heracles-spits Ter Mors volledig aan banden. Selbach tenslotte: ‘Ik reken er nu op dat ik morgenavond tegen Barcelona mag meespelen. Waarschijnlijk sta ik dan op die behendige Quini. We moeten afwachten hoe we de eerste twintig minuten doorkomen. Daar hangt alles van af. Blijft het in die periode 0-0, dan zie ik nog wel een kansje voor NEC”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.