Drukke dagen voor NEC

5 Maart 1983


NEC staat voor een periode van drukke dagen. Vananvond tegen Go Ahead Eagles, volgende week woensdag het bekerduel met FC Wageningen, en dan zondags tegen Ajax.

‘Eerst maar eens de wedstrijd met de Eagles’, aldus Pim van de Meent, ‘de laatste ontwikkelingen bij de Deventer club komen ons natuurlijk ongelegen. Wullems als trainer op de bank, Mike Small in de spits, en Eddy Bosman van Heerenveen, evenals Jongbloed en Schneider voor het eerst van de partij, dat maakt het voetbal in Deventer weer levend. We mikken in ieder geval op het veroveren van één punt, dat moet haalbaar zijn.’

Bij de Nijmegenaren ontbreken op dit moment Dick Mulderij en Ron de Groot. Mulderij werd voor vier duels geschorst, en moet toekijken tijdens de confrontaties met de Eagles, FC Wageningen, Ajax en Haarlem. Hoelang De Groot afwezig zal zijn, is onbekend. De Groot werd gisterenaan zijn enkel geopereerd door dr. Hermans in Hilversum.


Van de Meent heeft in Deventer weer de beschikking over Piet Wijnberg, die vier wedstrijden schorsing zojuist achter de rug heeft. Vermoedelijk zal Sije Visser nu als laatste man gaan opereren, met Wijnberg vlak voor hem in de mandekking. Op de linksbackplaats kan Peter Selbach of Piet Hubers worden geposteerd. In de frontlinie is ook weer Albert Helsper te vinden, die er zojuist een trip met het Olympisch elftal naar Liechtenstein op heeft zitten. Helsper kwam in de Alpen niet in actie; bondscoach Ger Blok hield hem op de reservebank.

Go Ahead Eagles – NEC begint vanavond om 19:30 uur in de Adelaarshorst.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.