Archive for Mark

NEC verliest wederom van ploeg in zorgen

Na de belangrijke overwinning van vorig weekend kon NEC zich vandaag geweldig belonen met een zege tegen de hekkensluiter. We weten echter ook allemaal dat NEC zo’n beetje patent heeft op het weer in het zadel helpen van ploegen in nood. Die wetenschap schept dus geen vertrouwen. Voor deze wedstrijd was clubtopscorer Grot weer beschikbaar. Hyballa koos ervoor om vast te houden aan de 5-3-2 formatie en dus moest Groeneveld na een wedstrijd in de basis vorige week toch weer het spreekwoordelijke groene veld ruimen voor onze goalgetter. De wedstrijd begon afwachtend van NEC zijde. Ook ADO hield het tempo laag en dus ontspon zich een uiterst saaie twintig openingsminuten. De eerste serieuze doelpoging van NEC was echter meteen een goede; Rayhi zag na een klein half uur spelen zijn uithaal op de lat belanden. Even later krulde Breinburg de bal bijna de verre hoek in, maar zat de ADO keeper er goed bij. NEC zette aan en ADO stelde er bitter weinig tegenover. Grot had met nog tien minuten voor het rustsignaal eigenlijk de 0-1 moeten maken. Hij werd de diepte in gestuurd door Rayhi en mocht helemaal vrij op de keeper af, maar hij faalde in de afronding. Een enorme kans. Het was te hopen dat die misser ons niet zou gaan opbreken. Ook mochten we van geluk spreken dat een veel te laat ingezette domme tackle van achter door Breinburg zijn beoogde doel niet raakte, want anders was het wellicht een rode prent geweest voor onze aanvoerder in plaats van de gele kaart die hij gepresenteerd kreeg.
Read more

NEC pakt eindelijk weer volle mep in aantrekkelijk duel

Na een deprimerende reeks van nederlagen was het zaak voor onze ploeg om vandaag de volle buit in eigen huis te houden. De concurrentie deed namelijk goede zaken dit weekend en daardoor komt die rode lijn toch weer zorgelijk in zicht. Heracles moest het kind van de rekening worden. De Almeloërs zijn echter een stugge tegenstander en hebben op papier een goed voetballend team. Hyballa besloot naar goed gebruik de ploeg maar weer om te gooien en het vandaag eens te proberen zonder spits. Waarom ook niet? We scoren toch niet, dus dan mis je de spits niet, zal hij wellicht gedacht hebben. Wel kwamen er weer vijf verdedigers het veld in. De tactiek was dus duidelijk: achterover hangen en loeren op een uitbraak van vleugelspelers Rayhi en Groeneveld, die zijn eerste basisplek kreeg. Messaoud mocht voor de creativiteit achter de vleugelspelers zorgen.
Read more

NEC rommelt zich naar zoveelste nederlaag

Na een reeks nederlagen mocht NEC een beetje kracht putten uit een degelijke pot tegen de lampjes, al ging onze ploeg uiteindelijk toch onderuit. Het moest echter wel de opmaat worden naar een paar belangrijke weken, wil je niet definitief de degradatiezone in glijden. Vanavond tegen Sparta hield Hyballa vast aan de 5-3-2 die NEC een lange tijd in de wedstrijd hield tegen PSV. Maar ja, Sparta is PSV niet, dus waarom bij voorbaat al defensief starten? Mayi en Rayhi mochten het voorin proberen en Kadioglu begon op het middenveld naast Von Haacke en aanvoerder Breinburg.

De openingsfase was nogal rommelig. Na tien minuten loste Mayi nochtans het eerste schot op doel. Even later werd Von Haacke zowaar onreglementair neergelegd in het strafschopgebied van de Spartanen. Breinburg mocht aanleggen voor de strafschop, maar zijn bal laag in de linkerhoek (rechts voor de keeper) werd tot afgrijzen van alles en iedereen op de tribunes gestopt. Dan weet je dat het een lange, frustrerende avond gaat worden. En zo bleek ook. Na een kwartiertje van gerommel rondde ex-NEC’er Paco van Moorsel een spaarzame aanval van Sparta namelijk opeens simpel af voor de 0-1. Een tweede klap voor NEC dus, die dat in de resterende minuten van de eerste helft duidelijk niet meer te boven kwam.

Read more

NEC opnieuw onderuit tegen ploeg in zwaar weer

Het is niet gebruikelijk om op de vrijdagavond een wedstrijdverslag te zien verschijnen op onze site, maar NEC heeft dan dit seizoen ook niet al te veel vrijdagavondduels hoeven afwerken. Vanavond was er toch echter eentje in het Zwolse tegen de lokale PEC. Na de flater thuis tegen Go Ahead Eagles was onze ploeg er uiteraard op gebrand om een resultaat mee naar huis te nemen. Met Messaoud centraal achter Grot en Larsson en Rayhi op de flanken begon NEC wederom best offensief aan het duel. Zwolle had echter al drie thuisduels op rij verloren en dan zien we de bui dus alweer hangen.
Read more

Bah, driewerf bah

Go Ahead Eagles bungelt onderaan de ranglijst en heeft nog geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. NEC heeft de afgelopen vijf thuiswedstrijden niet verloren. Bovendien start Go Ahead ook nog eens met ‘gelegenheidsback’ Ritzmaier op linksachter. De gemiddelde voetbalvolger denkt dan uiteraard aan een gemakkelijk toto-kruisje. Bij de gemiddelde NEC supporter loopt het echter meteen dun door de broek. Als wij immers ergens goed in zijn in Nijmegen, dan is het wel kadootjes uitreiken.
Read more

NEC kansloos tegen ingetogen lijstaanvoerder

NEC moest vandaag op bezoek bij de huidige nummer 1 van de ranglijst: Feyenoord. De Rotterdammers hadden een midweeks bekerduel in de benen dus dan hoop je dat er toch wat vermoeidheid in de ploeg zit. Hyballa hoopte daar duidelijk ook op; waar sommigen verwacht hadden dat we ons zouden ingraven na fikse nederlangen tegen Ajax en PSV eerder dit seizoen, daar was de beginopstelling van NEC nog rdelijk aanvallend. De iets meer defensief ingestelde Bikel kwam er weliswaar in voor Von Haacke, maar verder traden wij gewoon aan met Kadioglu, Grot, Rayhi en Larsson.

Read more

NEC hervat competitie met zege in Tilburg

Na een Spaans trainingskamp waarin onze selectie geteisterd werd door een griepvirus en waar we enkele nieuwe spelers (Burnett, Messaoud, Larsson) mochten verwelkomen, begonnen bij NEC het eerste duel van 2017 alle nieuwkomers ofwel geblesseerd ofwel ziekjes op de bank. Breinburg, die interesse voor zich weet van het Amerikaanse LA Galaxy, begon wel gewoon weer in de basis als aanvoerder. Omdat Kadioglu zich ook nog wat ziekjes voelde, werd Breinburg op het middenveld vergezeld door Bikel en Von Haacke. Achterin begonnen we met Dyrestam en Fomitschow op de flanken en voorin moesten Grot, Rayhi en Mayi ons magere doelsaldo gaan oppoetsen. Dat is echter geen sinecure, want Willem II heeft buiten de top drie van de Eredivisie de minst gepasseerde defensie. Ze scoren echter ook bijna niet. Een gortdroge 0-0 leek dus op voorhand een veilige toto-gok.

Read more

NEC door botte pech en gebrek aan aanvallende kwaliteit onderuit in Almelo

Uitwedstrijden op de vrijdagavond, dat mogen ze vaker doen. Zeker als het dan ook nog eens een vrije autocombi is. Zo zien wij dat graag. En dus trok er een aardige supportersschare (400+ of zoiets?) richting Almelo om daar onze ploeg in actie te zien op het lokale ku(ns)tgrasveld. Op Quincy Owusu en Ofosu na dan, want die hadden blijkbaar door ‘een file’ de wedstrijdbespreking gemist en mochten voor straf op de tribune gaan zitten. Niet dat Jay-Roy Grot dit akkefietje nodig had om opnieuw een startplek te krijgen uiteraard. Zijn twee belangrijke goals vorig weekend stonden op voorhand al garant voor een enkeltje basisplaats. Onze ploeg startte verder dan ook met dezelfde elf poppetjes als vorige week binnen de lijnen.
Read more

NEC pakt drie zeer belangrijke punten met eigen jeugd

Na de zeperd tegen Ajax staart NEC het degradatiespook van zeer dichtbij in het bleke gelaat. Vanavond was het dus zaak om in eigen huis een resultaat te halen. Tegenstander FC Twente doet het echter de laatste weken uitstekend. Wat heet, de ploeg is al acht wedstrijden zonder nederlaag en staat comfortabel in het linkerrijtje. Hyballa toonde zich daarom vooraf ook realistisch. NEC moest knokken, de boel achterin dichthouden en vanuit een gesloten defensie loeren op de counter. De keuze voor Jay-Roy Grot op rechtsbuiten was dan op zich ook niet zo gek, want die geeft je snelheid en body voorin. Helaas is dat ook wel zo’n beetje het enige dat Grot tot dusverre heeft laten zien bij zijn spaarzame invalbeurten. Veel finesse zat er niet bij. En dus werd er menig wenkbrauw gefronst. Waarom geen Kadioglu? Waarom geen Quincy? Dat zijn toch de enige jongens die wat voetbal in de ploeg kunnen brengen?
Read more

Naief NEC als makke lammeren naar de slacht

Vanmiddag stond de uitwedstrijd bij Ajax op het programma. Dan hoop je op voorhand eigenlijk vooral dat het geen herhaling van de pot eerder dit seizoen tegen PSV wordt, waar NEC op uiterst naieve wijze keer op keer in het efficiënte mes van PSV liep. De opstelling deed nog wel hopen op een meer realistische aanpak, met een virtuele 4-4-2 met Mayi en Rayhi voorin en met een basisplek voor Kadioglu. Helaas bleek dat dezelfde euvels als tegen PSV de bovenhand voerden: overenthousdiast met zijn allen naar voren stormen, dan kostbaar balverlies lijden en vervolgens met nog maar een man of drie, vier achter de bal achteruit rennen om doelpunten te tellen.
Read more