Archive for Mark

NEC behaalt nacompetitieplek na makkelijk avondje

Het argument dat de KNVB graag van stal haalt om de ridicule aanwezigheid van de ‘Jong’ teams in de Juup te verdedigen is dat deze teams het niveau van de biercompetitie op zouden krikken. Nou, beste meneren in Zeist, in dat geval zou ik u willen aanraden de wedstrijd van vanavond in de Goffert nog eens terug te kijken. Want wat zo’n Jong Utrecht loopt te doen op een voetbalveld kan ik met de beste wil ter wereld geen opkrikken noemen. Wat een niveau. Het zal onze beste lezers dan ook niets verbazen dat NEC weinig moeite had met de Domstadtelgen. Wat heet, bij rust stonden we al 2-0 voor en dat had ook het dubbele kunnen zijn. En dat is fijn, want vanavond was immers niet alleen belangrijk voor de algemene ranglijst maar ook voor de periodetitel. Daarin was het een nek-aan-nek race tussen ons, Fortuna en Jong Ajax. En lieten die twee nou net vanavond pittige tegenstanders treffen in respectievelijk De Graafschap en FC Eindhoven. En waar NEC comfortabel de rust in ging, daar stonden de beide concurenten na 45 minuten voetbal beide ook nog eens met 1-0 achter.
Read more

NEC doet ondanks mager optreden prima zaken

Tja, we zullen aan de wedstrijd van vanavond maar niet al te veel woorden vuil maken. Tegenstander FC Volendam staat onderaan en wellicht dat dat toch tot wat gemakzucht leidde bij onze spelers, want het was vanavond in de palingstad allemaal erg gezapig. Na een degelijke start met een schot op de paal in de eerste minuten van Kadioglu leek een leuke voetbalavond in het verschiet, maar de rest van de eerste helft liet NEC eigenlijk weinig meer zien. De harde windstoten zullen het voetbal ook niet geholpen hebben, getuige de soms bijna kolderieke afzwaaischoten van onze ploeg. Toch pakte NEC in de tweede helft de leiding na goed werk van Groeneveld die prima binnenschoot. Met nog een kwartier op de klok was het diezelfde Groeneveld die prima gelanceerd werd door (ja ja, het mag ook wel een keer gezegd worden) een prima pass van Mart Dijkstra en die vervolgens Braken in staat stelde om de 0-2 binnen te werken.

Dat de wedstrijd zelf niet om over naar huis te schrijven was en Volendam zelfs nog een penalty onthouden werd, nemen we vandaag maar even op de koop toe. NEC doet namelijk met deze overwinning uitstekende zaken. Want op de andere velden leden onze concurrenten voor de eerste periode puntverlies. Fortuna speelde gelijk tegen Eindhoven, terwijl Jong Ajax zelfs verloor van Go Ahead Eagles. En dus klimmen we naar plek twee op de ranglijst en hebben we opeens weer volop uitzicht op de eerste periode, direct (als Jong Ajax volgende week weer punten morst) of indirect (Jong Ajax doet immers helemaal niet mee om de periodetitels)!
Read more

Simpele overwinning houdt NEC in race om eerste periode

Na een belangrijke zege op Fortuna vorige week volgen er nu een aantal wedstrijden tegen de zwakkere broeders van de Jupiler League. Zaak voor NEC dus om optimaal te profiteren van de stijgende lijn die lijkt ingezet. Te beginnen vanavond in eigen huis tegen RKC, de oude club van onze nieuwe Technisch Directeur Remco Oversier. Voor dit duel keerde Kadioglu na zijn interlandweek met Jong Oranje terug in de basis voor Sleegers, die tegen Fortuna negentig minuten lang verstoppertje speelde voor zijn teamgenoten en de camera’s. Golla ontbrak in het hart van de defensie door een nare knieblessure die hem een aantal weken aan de kant zal houden. In zijn plaats kwam Buwalda in het veld.
Read more

NEC pakt drie zeer belangrijke punten in spannende wedstrijd

Na een hoopgevend optreden in eigen huis tegen MVV waar we uiteindelijk met comfortable cijfers wonnen, stond er vanavond een echte test op het programma voor NEC. Fortuna Sittard draait momenteel namelijk erg goed en staat op de tweede plek, één plaatsje hoger dan wij. De ploeg scoort zeer makkelijk met snelle jongens voorin die ons pijn zouden kunnen doen in de omschakeling. Tel daarbij op een relatief trage NEC defensie met Golla (die doordeweeks nog sukkelde met een pijnlijke knie) en Van der Pavert en een tot dusverre onzekere Verdonk op links en je weet dat het een lastige avond kan worden in Zuid-Limburg.
Read more

NEC pakt eindelijk weer de volle zege in afgetekende overwinning

Na het zoveeslte zure puntenverlies vorige week, waar een comfortabele 1-3 voorsprong onnodig uit handen gegeven werd tegen Jong PSV, was het vandaag zaak voor onze ploeg om te laten zien dat het bij vlagen hoopgevende veldspel tegen de Eindhovenaren geen incident was. In de eigen Goffert traden we vanavond aan tegen MVV, dat afgelopen seizoen via de nacompetitie nog nipt promotie mis liep na een goed maar uiteindelijk heilloos optreden tegen streekgenoot Roda JC. Smits was na zijn flater bij de 2-3 vorig weekend het kind van de rekening en moest plaats maken voor Joris Delle. Verder traden dezelfde NEC spelers aan bij de aftrap als vorige week.

NEC begon voortvarend en was in de eerste helft onbetwist de bovenliggende partij. Pas in de laatste minuten voor de rust kon MVV er een paar keer dreigend uit komen, maar op dat moment stond NEC al met 1-0 voor na een vroege goal in de 16e minuut van Golla. Net als vorige week moest de afronding dus wederom van een verdediger komen, want ondanks een zee aan kansen wist niemand in de voorhoede in het eerste bedrijf het net te vinden. Braken, Groeneveld, Kadioglu en Rayhi kregen allemaal prima kansen en ook centrumverdediger Van der Pavert kopte nog op de lat, maar de bal wilde na die eerste treffer niet meer het doel in. En dus bleef het na een sterk verbeterd optreden van onze jongens toch wat onrustig op de tribunes in de pauze. De afgelopen weken hebben ons immers geleerd dat voor dit NEC een marge van één doelpunt niet genoeg is. Het was dus hopen op een produktievere tweede helft en op basis van de kansen in de eerste helft zou dat ook zeker niet onterecht zijn.
Read more

NEC blameert zichzelf in extremis opnieuw

Na twee absoluut dramatische duels was het vanavond zaak voor NEC om in eigen huis te laten zien dat het label ‘titelkandidaat’ toch echt gerechtvaardigd was. Helaas faalde onze ploeg wederom jammerlijk in deze opgave. Wat heet, NEC kwam opnieuw meer dan belabberd voor de dag tegen FC Emmen. Adri Bogers kon zich weer beroepen op Gregor Breinburg en daardoor moest Bikel plaatsnemen op de bank. Kadioglu verzekerde iedereen deze week dat hij weer volledig met NEC bezig is, maar Bogers besloot toch om de voorkeur te geven aan Schuurman achter spits Braken. Rayhi maakte na een lange schorsing ook weer zijn opwachting op de vleugel.
Read more

NEC flatert opnieuw opzichtig in wanstaltige verliespot

Op papier mag NEC dan de te kloppen ploeg zijn in de Jupiler League, in de praktijk is het janken met de pet op. Na een absoluut dramatische wedstrijd vorige week was het zowaar vandaag uit bij de hekkensluiter van de biercompetitie nog vele malen slechter. Wat heet, NEC verloor volkomen terecht tegen de Boschenaren. Nog voor de thee werd opgezocht in de rust stond onze ploeg al met 2-0 achter tegen een harder werkend en beter voetballend FC Den Bosch. Hoe is het mogelijk dat deze ploeg met zo veel kwaliteit in de gelederen zo onwaarschijnlijk dramatisch voor de dag kan komen? En dat nog wel tegen een club waar ze zo veel moeite hebben om toeschouwers te lokken dat ze zelfs een ‘pay per points’ systeem hebben gelanceerd waar het thuispubliek alleen hoeft te betalen als de thuisploeg punten pakt…
Read more

Column Mark: Waakvlammetje

Het seizoen 2017-2018 staat voor de deur en onze spelers mogen spoedig weer de wei in. Ik zal het meteen maar eerlijk bekennen: ik voel hem nog niet. De tik van de tweede degradatie in drie jaar tijd heeft er toch flink in gehakt. Tuurlijk, we zijn financieel ‘gezond’ en er lijkt een grote schoonmaak te hebben plaats gehad op het kantoor die hoop geeft dat er nu eindelijk ruimte is om weer vooruit te kijken. Maar uitkijken naar wat, ik vind het moeilijk.

Begrijp me niet verkeerd, degraderen an sich is geen onbekend terrein voor me. Ik ben nog van de generatie die het standaard jojoën van onze ploeg tussen de twee divisies bewust heeft meegemaakt in de jaren ’80 en de vroege jaren ‘90. De relatieve kalmte van het nieuwe millennium ervoer ik als een ongekende luxe. Wat ik steeds moeilijker vind is het gevoel van binding met de ploeg. De afgelopen jaren is het bij NEC een draaideur geweest van in- en uitgaande spelers en telkens als er eens een jongen tussen zat waarover ik enthousiast kon worden dan was hij binnen een jaar alweer weg. Ik weet het, zo werkt het nu eenmaal in het moderne voetbal. Maar dat maakt het helaas niet minder zuur. Ook leken de spelens die er kwamen steeds minder een eigen persoonlijkheid te hebben. Als ik terugblik op de afgelopen 3-4 seizoenen dan voelt het net alsof er een stenselmachine langs het veld stond die vormloze poppetjes uitflapte met een NEC shirt. Maar goed, wellicht ben ik dezer dagen gewoon een ouwe zeur.
Read more

NEC degradeert

Over en sluiten. Het doek is alsnog gevallen.

Waar we na de vorige degradatie nog de hoop hadden dat de bezem er eens goed doorheen zou gaan en we de boel structureel weer op de rails zouden kunnen zetten, daar zijn we drie seizoenen later een volgende illusie armer. Na de schlemielige nederlaag donderdag was het vandaag ouderwets weer drie keer niks met NEC. Het team wat het hele seizoen al liet zien dat het eigenlijk niet kan voetballen, toonde vandaag toen het er echt op aan kwam nog maar eens aan hoe belabberd slecht ze zijn. Het resultaat: een 1-4 nederlaag en daar valt niet eens zo veel op af te dingen.

NEC degradeert dus. Ongetwijfeld zijn wij er volgend seizoen weer bij. Maar we hopen dan maar dat we de meeste spelers van deze brandhoutploeg dan niet meer terug zien. Wat een niveau. Om te janken zo slecht. Wat rest is de noodzaak voor een keiharde analyse. Want het moge duidelijk zijn dat al het gezeik rond Futuralis, Hoekman, Hyballa en onze scouting ons de kop heeft gekost. Kappen nou met al die ladingen niks toevoegende buitenlandse derderangs ‘koopjes’. Het enige dat je ermee koopt zijn degradaties, zoals nu al tweemaal bewezen is. Hoe veel keer stoot de ezel NEC zich nog tegen deze steen? Financieel gezond, sportief hersendood. En continue onrust binnen de club. Ziek word je ervan. Zo kan het niet verder.

VERDOMME!!!!!

Dit zijn van die dagen dat je voetbal in alle toonaarden wilt vervloeken. Negenentachtig minuten was NEC in de uitwedstrijd bij NAC de bovenliggende partij. Het had na een goed uur spelen wel 0-4 kunnen staan. Maar de bal wilde er maar niet in. En uiteraard geldt dan die oude vieze vuile rot voetbalwet: gaat-ie er aan de ene kant niet in, dan VERDOMME!!!!! Zeikzooi. Kloteboel. Heimloth liep weer eens ouderwets te klooien en plots sta je volkomen tegen de verhoudingen in met 1-0 achter. Gaat weer helemaal nergens over. Ga het verslag maar lezen op teletekst of zo als je de wedstrijd niet gezien hebt, ik trek het even niet meer. 1-0 dus. Met één been in de biercompetitie. En dat na zo’n ultieme zaadpot van NAC en redelijk voetbal van ons. Kom op. Bah bah bah. Even geen zin meer in.