DTH rapport: Excelsior uit

Dit seizoen begint verdacht veel op het seizoen 2012 – 2013 te lijken. NEC deed het toen in de eerste seizoenshelft fantastisch met een vaste 5e plek. Hoe het kwam, is nog steeds een raadsel, maar in de tweede seizoenhelft verloor NEC zowat elke wedstrijd, waardoor het afgleed naar een 14e plek. Dat seizoen was de opmaat voor het daaropvolgende seizoen, het seizoen waarin we degradeerden. Met het aanhalen van dit feit is wel duidelijk hoe de vlag er op dit moment bijhangt. Het gaat al een ruime maand “wat stroefjes”. Ook tegen Excelsior – dat al 12 (!) wedstrijden niet had gewonnen – was het weer kansloos. En dat leidt tot het vijfde (!) opeenvolgende rapport waarin de onvoldoendes domineren.

Brad Jones 5,5 De 1-0 leek op het eerste gezicht houdbaar. Maar mag zich vooral beklagen over zijn verdediging voor hem.
Marcel Appiah 5 Moet de meest schizofrene speler van de selectie zijn. Van hem wordt verwacht op elke positie uit de voeten te kunnen. Handig, maar ook een beetje behelpen.
Wojchiech Golla 5,5 Eén van de weinige spelers met inzet.
Dario Dumic 5,5 Zal zich afvragen waar hij in godsnaam terecht is gekomen.
Jeffrey Leiwakabessy 5,5 Zijn eerste basisplaats. Verrassend. Waarom Buysse is gehaald, doet dan nu even niet ter zake.
Navarone Foor 5 Beloofde om zich volledig te richten op NEC in zijn laatste half jaar. Jaja. Nog een DTH-speltip: speel de bal *strak* in!
Todd Kane 5 Vertwijfeling, je ziet het in zijn ogen.
Janio Bikel 5 Worstelt met zichzelf en met de sfeer die nu rondom NEC hangt.
Anthony Limbombe 5,5 Heeft blijkbaar het alleenrecht verworven om de bal richting het doel te schieten.
Joey Sleegers 5 Vorige week een doorbraak, deze week weer vertrouwd  onzichtbaar.
Christian Santos 5 Hij blijkt met zijn beruchte tweet een keiharde boomerang te hebben gegooid. Wat een frustratie.
Ernest Faber 5 Is een goede trainer ook een goede crisismanager? Faber is deels veroorzaker (flirt met Groningen, ander spelsysteem) maar ook slachtoffer van de huidige crisis (spelers die al bezig zijn met volgend seizoen, bestuur dat rare bokkensprongen maakt). Maar hoe je het wendt of keert: het spel is nu al een volle maand bagger. Faber begint inmiddels een soort radeloosheid uit te stralen. Begrijpelijk, maar dat helpt natuurlijk voor geen meter.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.