DTH gaat in de politiek

Nee, maak je geen zorgen. We gaan geen politieke partij beginnen, we gaan heel wat anders doen.

De Trouwe Honden gaan jullie ultiem verwennen. Nou ja, we zijn maar een fansite en het gaat slechts om de gemeenteraadsverkiezingen. Deze zijn over ongeveer twee maanden een feit. Op 19 maart mogen jullie gaan stemmen. Op het ogenblik is het stil, maar vergis je niet: dit is de bekende stilte voor de storm.

Over een aantal weken zullen de aanplakbiljetten van de politieke partijen weer overal in de stad te zien zijn en zullen de hoofden van de lijsttrekkers u te pas en te onpas tegemoet lachen. Ofwel binnenkort zal de campagne beginnen. Maar wat heeft dat met jullie NEC-fans en trouwe bezoekers van deze site, te maken?

Pure kwaliteitsjournalistiek
Voor één maand zullen De Trouwe Honden zich begeven op politiek terrein. In februari biedt deze site een podium voor de belangrijkste politieke partijen die de stad Nijmegen rijk is.

Wij hebben aan de lijsttrekkers van SP, GroenLinks, PvdA, D66, CDA, VVD, De Nijmeegse Fractie en Gewoon Nijmegen gevraagd wat de relatie tussen hun politieke partij en NEC is. Zij mogen zelf kiezen wat ze schrijven.

Wij als De Trouwe Honden hebben wel een voorzet gegeven, waarvan wij hopen dat de lijsttrekkers deze – als een echte Higdon – zullen inkoppen:

  • NEC heeft de ambitie om het het Goffertstadion uit te breiden. Wat lijkt jullie het beste scenario? Wat zou de rol van de gemeente hierin moeten zijn?
  • In 2012 is het TIP afgeblazen. Daarna zijn de contacten tussen NEC en gemeente een tijdje moeizaam geweest. Ervaren jullie dat ook zo? Hoe kijken jullie terug op dit issue?
  • Stel: NEC verkeert financieel in serieuze moeilijkheden (bijvoorbeeld door degradatie). Wat kan en wil jullie partij doen om betaald voetbal in Nijmegen op het hoogste niveau te houden?
  • Waarom zou een NEC-supporter op jullie partij moeten stemmen?

En dit is niet alles…
De tekst van de lijsttrekker zal onderdeel zijn van een drieluik. Om de bijdrage van de lijsttrekker niet uit de lucht te laten vallen, zal DTH een dag voor de ‘column’ van de politieke partij een samenvatting geven van het partijprogramma. Een dag ná dit hoogtepunt is het de bedoeling dat Max een korte nabeschouwing geeft.

Het hele politieke circus zal in de maand februari op deze site losbarsten. We hopen dat zowel de lijsttrekkers als jullie zullen genieten. #februaripolitiekebombarie

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.