#Max140: We hebben seks nodig

013@Anthony: RT @Seksfeiten Vrouwen hebben meer zin in seks als de sfeer goed zit > Gister bij #necwil was de sfeer anders behoorlijk goed!

NEC zit in een dipje. Dit leek zich in eerste instantie grofweg te vertalen door saaiheid. NEC-ers konden nergens blij van worden. Alles was kommer en kwel: een uitzichtloze financiële situatie, tegenvallende wedstrijden in de Goffert en het lijkt er op dat we 34 wedstrijden om des keizers baard aan het ballen zijn, want een seizoen lang in de middenmoot dient zich aan. Saai, saai, saaaaaai. Na zondag bleek dat het nog erger kan: de desinteresse slaat om in algehele zuurpruimerij, de NEC-fansites voorop. Anthony uit Tilburg weet hoe NEC en de supporters weer kunnen opleven: seks!

Maar eerst…

“Vrouwen hebben meer zin in seks…”. Stop. Was de tweet van Seksfeiten (en Anthony) hier maar afgelopen. Dan was iedereen blij en zou de Goffert een oase van liefde zijn geweest, een poel van eindeloze positieve energie. Helaas loopt de tweet door. Het jammere van feiten is dat ze niet te ontkennen zijn. Dus “Vrouwen hebben meer zin in seks ALS de sfeer goed zit”. En daar gaan we dan. De oren waren gespitst, maar de koppies kunnen alweer naar beneden. Een paar woorden later dient de dooie mus zich alweer aan. Een onmogelijke voorwaarde voor het Goffertpubliek. “Als de sfeer goed zit”. Dat is makkelijk gezegd, maar blijkbaar heel moeilijk gedaan, het sfeervak ten spijt. Het lijkt erop dat de Goffert het niet kan opbrengen.

Zelfs op Twitter onder de hashtack #necwil (NEC – Willem II) was het verschil in beleving tussen beide partijen ontzettend groot: Nijmegen was ontzettend zuur en nuilde eindeloos terwijl Tilburg ontzettend trots was en lol beleefde.

Deze zuurheid is geen momentopname. Eigenlijk al voor de wedstrijd werd de boel op scherp gezet: nú moest het gebeuren, want anders. En dreigementen van diverse aard volgden: de witte zakdoekjes, de vuilniszakken, etc. Een geregisseerde, geladen vrolijkheid diende zich aan, maar de prozac werkte maar 10 minuten. Er was weinig voor nodig om 80 minuten lang te chagrijnen. “Het gezelligste stadion van Nederland” is als leus voor de Goffert een regelrechte farce geworden. De enige die dit te verwijten valt, zijn de bezoekers van dit stadion. Valt dit ook de spelers te verwijten? Een onzinnige vraag. Kijk eerst naar jezelf. Kijk, en nu ben ik dus ook (heel) zuur en dat wil ik niet. Het werkt niet. Dus: terug naar de kern, terug naar de tweet van een man die wel lol had, Anthony. Hij juicht. Hij juicht voor seks.

 

En dan…

Simpel hè? Anthony als nieuwe Messias: zorg in godsnaam voor sfeer! En houd je alleen daar mee bezig. Niks geen Pastoor dit of Aalbers dat. Zinloos. Gewoon sfeer. Doe het voor NEC. Dat is het meest puur. Net als een wedstrijd duurt seks ook geen 10 minuten (hoop ik voor u), maar ga er voor, 90 minuten lang. Dus als er (weer) een verkeerde aanname is, een pass achter de man, een inworp pardoes naar een tegenstander, een verloren duel, een balletje breed op het verkeerde moment of weet ik wat, maar als je het even niet kan opbrengen om voor NEC te juichen, juich dan toch. Doe het niet voor NEC, maar voor jezelf. Juichen, voor sfeer zorgen, het is voor je eigen bestwil. Je zult de positieve effecten zien. Echt, het zijn tenslotte de feiten. Als de magie niet op het veld gebeurt, dan gebeurt het wel in je bedje. Love is in the air en goed voetbal ook. #ikbenverliefdopnec

 

Volg Max op Twitter via @max140dth, of tweet zelf over NEC en gebruik #max140dth of #max140.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.