In de Media

Je kent hem vast nog wel, die rubriek die we in ons fanzine hadden waarin we enkele opvallende quotes uit de media pakken en dat voorzien van wat commentaar van onze kant. Ook dit keer hebben we weer enkele markante quotes van de afgelopen drie maanden weten te bundelen in een hapklare (honden)brok.

“Het eerste half uur had ik weinig te doen, maar daarna was het af en toe spitsuur in onze ‘zestien’.”
Jasper Cillessen na NEC-FC Utrecht (1-1) op 28 februari in De Gelderlander
DTH: In de spits staat alles stil, dat kun je van jouw ontwikkeling dit jaar zeker niet zeggen!

“We hadden veel meer passie moeten tonen en realistischer moeten zijn. Dan gaan we rond onze zestien hakjes geven. Ja, dat kan niet.”
Wiljan Vloet na de 5-1 nederlaag in Den Haag, op 6 maart bij Omroep Gelderland
DTH: Tja, Wiljan. Als ze allemaal op gekleurde ‘vedette’ schoenen lopen dan mogen we toch wel eens een keer een trucje proberen?

“De groep volhardt te veel in tik-tik-tik. Maar soms moet de bal gewoon worden weg gepeerd.”
Vloet ook in De Gelderlander nog altijd kwaad over de 5-1 nederlaag
DTH: Meer niveau tik tak dus in plaats van tik tik tik.

Het spijt me dat ik deze overtreding heb gemaakt. Ik neem mijn verantwoordelijkheid in deze en wil ook mijn excuses aanbieden aan mijn team, de club en de supporters.
Niki Zimling op de officiële NEC site aangaande zijn tackle op Radosavljevic, 7 maart
DTH: Gewoon effe tekenen bij NEC en we lullen nergens meer over Niki!

“Wanneer Bram zijn keel opentrekt, is dat voor ons een signaal om de radio op volle sterkte open te draaien. Hij kan beter vaker zijn voeten laten spreken.”
Cillessen over Bram Nuytinck in de maart-editie van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad
DTH: En ondanks dat trekt hij toch volle zalen.

“Ons eerste gesprek was in dat ‘De Vereeniging’. Dat moest geheim blijven. Het bestuur had me op het hart gedrukt me aan te melden als meneer Janssen. Bij de hoofdingang zegt die portier: ‘Komt u verder meneer Venneker.’”
Hans Venneker over zijn eerste gesprek met NEC, in een interview in De Gelderlander op 10 maart
DTH: NEC was haar tijd ver vooruit, Wikileaks is er niks bij.

“Nu ik weet dat ik topscorer ben, zou ik die titel graag houden.”
Venneker in datzelfde interview
DTH: Helaas Hans, het mocht niet zo zijn, maar niets dan respect voor de ruim 40 jaar dat je het record hebt weten vast te houden!

“Ik ben vol door mijn enkel geklapt. Ik ging eerst over mijn punt en er toen dwars doorheen. Han Tijshen zei al gelijk dat het nog maar een paar minuten was. Dat ik door moest, omdat we al drie keer gewisseld hadden. Gelukkig was ik goed ingetaped.”
Bas Sibum na het epische gelijkspel thuis tegen PSV (*2-2), op 14 maart in De Gelderlander
DTH: Kijk, dat is nou mentaliteit. We zullen je missen, Bas!

“Overal waar ik nu kom, daar word ik toch geassocieerd met die jongen met dat lange haar en die oorbel. Ik word altijd geassocieerd met NEC. En NEC is ook mijn cluppie.”
Arno Arts op 14 maart in het interview met DTH in samenwerking met Nijmegen1
DTH: Is het toeval? Veel jongens met lange haren en een oorbel in Nijmegen worden nu ook nog steeds geassocieerd met NEC!

“Ik herinner me nog – Henk Grim stond ooit bovenaan de topscorerslijst in de eerste divisie – dat we een penalty kregen, ik vergeet dat nooit. Dus Henk legt die bal neer, en Frans (Janssen, DTH) zegt tegen wijlen Ignace van Swieten (de scheidsrechter, DTH): “Ignace, ik ga die bal nemen.” Dus, om Henk Grim heen, kwam Frans aanzetten en die schoot die penalty binnen. Joh, ik heb zelden zoveel Groesbeekse scheldwoorden gehoord.”
Arts in datzelfde interview
DTH: En wij maar denken dat clubs met veel buitenlanders problemen hebben met een taalbarrière.

“Niks slechts over de NEC supporters, echt niet. Wij zijn trouwe honden, altijd. En nuilen zit in de genen. Maar soms hoop je op een stapje meer. Ik denk dat ze dan net de ploeg over de drempel kunnen helpen, zo van ‘hoppekee, en nou gaan we d’er vol overheen over die tegenstander.’”
Nogmaals Arts
DTH: We want Arno Arts for capo op vak 080!

“Ik snap dat supporters ontevreden zijn na zo’n wedstrijd. Dat mag je best kenbaar maken. Toch mogen de supporters het team meer steunen. We zijn met een nieuw team begonnen. Hebben zeven nieuwe spelers en 2,5 miljoen moeten bezuinigen. Van alle topclubs zijn punten gepakt: uit bij Ajax, Twente en AZ. Thuis tegen PSV. We draaien volop mee in de Eredivisie. De spelers doen hun stinkende best. Het is een jong team. Het merendeel speelt voor het 1e of 2e jaar in de Eredivisie. Soms zijn er momenten dat spelers er niet blij mee zijn. De jongens verdienen meer krediet.”
Wiljan Vloet op ForzaNEC na het overslaan van de ereronde na NEC-De Graafschap op 22 maart.
DTH: Een woordenvloet aan wijsheden.

NEC heeft in mijn ogen een interessante spelersgroep onder contract staan met daarin veel spelers die nog niet aan het plafond van hun kunnen zitten. Als je daarbij de kwaliteit van de staf en de beschikbare faciliteiten optelt ga ik graag de uitdaging aan om hier als hoofdtrainer het maximale uit de selectie te halen. Ook het klimaat van de club, de visie van NEC en de werkwijze liggen in lijn met mijn eigen opvattingen en ideeën. Bovendien speelt NEC al haar thuiswedstrijden in een uitverkocht stadion en dat ook nog eens in een prachtige stad.
Alex Pastoor op de officiële NEC site, op 6 april
DTH: Welkom bij onze club, Alex, en met die mediatraining was niks mis!

“Prima keuze, Pastoor.”
Mario Been in een SMS naar Carlos Aalbers op 7 april
DTH: Mario zegt het, dus alles komt goed!

“De eerste keer dat ik het wist, was toen het op ‘De Trouwe Honden’ stond en daar stond een foto van meneer Venneker bij. En sindsdien weet ik wie het is. Maar goed, het zou mooi zijn als ik de twintig haal, en dan moet ik maar sorry zeggen denk ik.”
Björn Vleminckx op 11 april voor de camera’s van Eredivisie Live
DTH: Goede smaak qua literatuur, onze Björn! Is de excuusbrief al verzonden?

“Afspreken, 23?”
“Hopelijk. Moet kunnen. We spelen nog tegen Ajax.”
Jan Joost van Gangelen en Vleminckx maken een dealtje bij EL
DTH: Helaas werd het niet Ajax, maar Björn is desalniettemin een man van zijn woord.

“Man, ik was zo blij als een kind.”
Remy Amieux na zijn goal op de officiële website op 1 mei
DTH: Een kinderhand is snel gevuld.

“Ik heb voor uitsupporters zeer veel respect. Iedere wedstrijd opnieuw komen ze de spelersgroep achterna reizen om ons te ondersteunen.”
Mark Otten in een verklaring per e-mail aan de uitsupporters die zijn meegereis naar Groningen op 28 april
DTH: Op die twee in het uitvak in Groningen na dan.

“NEC is zo’n warme club, ik ga straks heel veel mensen missen. De spelersgroep, de fans. Maar boven alles en iedereen toch Jack de Gier. Van hem heb ik veel geleerd, op hem kon ik altijd bouwen.”
Vleminckx op 2 mei in De Gelderlander
DTH: De Stier en De Gier, het perfecte duo. Wij gaan jou ook missen, Björn! 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.