Vooruitblik: NEC-vitesse

Een vooruitblik?! Dat doen jullie toch niet meer? Klopt, maar zondagmiddag staat de derby der derbies op het programma. Daar maken we graag een uitzondering voor. Op het heilige gras van onze Goffert moet er 90 minuten (+ blessuretijd) gestreden en geknokt worden, voor elke centimeter. Want als we alles rondom onze aartsrivaal moeten geloven zijn we sinds jaren weer de underdog, dat werd godverdomme tijd!

Bijna 14 jaar geleden verloren we op eigen veld voor het laatst van onze buren. Het werd toen 0-2. Door wie? Lekker belangrijk! Veel belangrijker was, dat op 25 april 1999 er een einde kwam aan het uitdelen van punten aan die arneppers. Onder leiding van Jimmy Calderwood, een halve oude/nieuwe Goffert, architect Latuheru en killer Jack de Gier won de underdog NEC met 3-1.

Sindsdien verdwijnt de 2e club van Gelderland elk jaar weer met de staart tussen de benen uit de Goffert. En wie er ook in de aanval wordt opgesteld, geen van allen weten ze in Nijmegen te scoren. Miljoenenaankopen Machlas, Peeters, Lazovic, Martel, Babangida en Junker: allen 0 goals. De ’talenten’ Amoah, van Beukering, Hersi, Mbamba, Lorca, Claudemir, van Wolfswinkel en Aissati: allen 0 goals. En nog een handjevol losers: Sikora, Laros, De Mul, Benson, Kolk en Jenner: natuurlijk ook geen goals. Dus moeten we onder de indruk zijn van een Bony of Chanturia? Nee natuurlijk niet, die moeten zondagmiddag alleen al de eerste helft bijkomen van de schrik die ze krijgen nadat ze onze Goffert betreden!

Vrijdagochtend gaan we aftellen, 50 uur tot de derby. Zaterdagochtend om 10:30 uur de laatste training (komt allen!!!) en zondagmiddag om 12:30 uur is het eindelijk zo ver! Wiedemeijer fluit, NEC mist Will, Wellenberg en Ibrahim wegens blessures. En wie er aan de overkant wel of niet naar Nijmegen durft te komen interesseert ons niet. De messen moeten geslepen worden, we moeten er met z’n allen staan zondag. Van Wijchen tot Lent, van Vak 080 tot Vak Z en van Babos tot Platje! We zijn weer de underdog, maar we gaan gewoon winnen. COME ON NEC!!!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.