NEC doet pijn aan de ogen

Iedere week denken we ons bijna veilig te spelen en even zo vaak gaan we met een kater terug naar huis. Maar ach, daar zijn we ook NEC supporter voor. Het kan bij ons nooit perfect, nooit zonder zorgen en nooit zonder teleurstellingen. En iedere keer denken we dat het vanaf nu alleen maar beter kan, maar helaas vandaag was het nog slechter dan tegen PEC en de Eagles.

Een simpele pass over 5 meter zien die ook echt aan kwam, was vandaag moeilijker dan een grote prijs winnen bij de staatsloterij. Simpele aannames waren vandaag voor de spelers nog moeilijker dan de poging die de Turkse minister moest ondernemen om het consulaat binnen te komen. Ruimte weggeven was deze wedstrijd in de bonus en je had geen enkele hand nodig om de kansen te tellen. Nee, als je NEC supporter bent en PVDA gestemd hebt dan werd je waarschijnlijker vrolijker van de verkiezingsuitslag dan van deze wedstrijd.

Ik heb de tegenstander van vandaag bewust nog niet genoemd. Utrecht was beter en heeft terecht gewonnen, punt. En het is best logisch dat Hyballa in de analyse zich meer richtte op de kwaliteiten van Utrecht, dan op het afvallen van zijn mannen, maar dat is geen rechtvaardiging om thuis zo afgeslacht te worden.

Uit tegen Utrecht had je ook een dramatische eerste helft waar Utrecht met 4-0 in de rust voor had moeten staan. Dankzij een zeer degelijke tweede helft pakte je toch een punt in de Domstad. Waar vanaf toen Utrecht verder gegroeid is, daar is NEC stil blijven staan en vooral ook een stuk wisselvalliger geworden. Wat vooral opvalt bij Utrecht is de ervaring. Dat terwijl bij NEC vooral de jeugdspelers juist meer minuten kregen. Een analyse van de wedstrijd zullen we jullie verder besparen.

Uitslag
 0-3.. Een slechtere generale voor de derby lijkt onmogelijk, maar ja winnen in Arnhem is je bijna veilig spelen. Alweer.

Toeschouwers
 Het begon veelbelovend met vuurwerk in een goed gevulde Goffert. Vak 080 had genoeg bier op, dus die zongen nog wel, bij de rest op de tribune was behoefte aan serene rust of Mieke Telkamp.  

Scheids
 Mulder, een zeer matig fluitende kale kern Wannabee.

Hoogtepunten
-De ballenjongens waren foutloos en wisten wel over 10 meter de bal toch precies bij Delle te krijgen. Hulde!
-De kachels deden het deze keer en dat was fijn want echt warm van de wedstrijd werden we niet.

Dieptepunten
 ***aangezien dit stuk te lang was, heeft de hoofdredactie dit stuk verwijderd***

Tactiek
 We begonnen vandaag met 5 verdedigers, daarna werd het 4-3-3 en daarna weer met een ruit. En bij alle 3 de systemen was geen enkele lijn te ontdekken. Het leek alsof iedere speler die de bal kreeg vervolgens zelf zijn eigen tactiek moest bedenken. En die tactiek was dan vervolgens niet bij zijn medespelers bekend.

Inzet
 Er werd hard gewerkt en gerent, vooral achter Utrecht spelers aan.

Conclusie
 Volgende keer winnen en we zijn veilig en dat gaan we verdomme ook gewoon doen! Geen gaten in de verdediging, geen klote passes, geen slappe duels en geen smoesjes en excuses meer! Nog twee weken om de kop leeg te maken en de absolute wil om te winnen erin te krijgen. En kijk gerust deze wedstrijd nog 2 keer om te zien hoe het niet moet en dan dit filmpje hieronder kijken. Iedere dag!

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.