NEC opnieuw onderuit tegen ploeg in zwaar weer

Het is niet gebruikelijk om op de vrijdagavond een wedstrijdverslag te zien verschijnen op onze site, maar NEC heeft dan dit seizoen ook niet al te veel vrijdagavondduels hoeven afwerken. Vanavond was er toch echter eentje in het Zwolse tegen de lokale PEC. Na de flater thuis tegen Go Ahead Eagles was onze ploeg er uiteraard op gebrand om een resultaat mee naar huis te nemen. Met Messaoud centraal achter Grot en Larsson en Rayhi op de flanken begon NEC wederom best offensief aan het duel. Zwolle had echter al drie thuisduels op rij verloren en dan zien we de bui dus alweer hangen.

Tegen de verwachtingen in begon NEC echter niet alleen offensief maar ook fel. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren namelijk onbetwist voor NEC, met zowaar bijna een doelpunt al in de tweede minuut via een kopbal van Golla. Dat broodnodige doelpunt viel echter niet en na een klein kwartier speelde PEC zich terug in de wedstrijd. De rest van de eerste helft kon de wedstrijd beide zijden op kantelen. Bij een ietwat curieus moment na een half uur voetbal kreeg Grot in buitenspelpositie de bal aangespeeld, maar omdat hij er wijselijk vanaf bleef vloog de bal door naar een volledig vrijstaande Larsson die vervolgens vrij op het Zwolle doel af mocht. Hij had echter geen goede hoek en schoot de bal voor langs. Een paar minuten later was het alweer zweten aan NEC zijde nadat de bal na een ware flipperkastfanfare in het NEC strafschopgebied over de achterlijn hobbelde. In de tegenstoot raakte Grot geblesseerd nadat Marcellis bovenop zijn been viel in een duel. Vijf minuten voor rust kwam NEC wederom met de schrik vrij toen een inzet van Menig achter Delle op de paal uit elkaar spatte. Op slag van rust had Dumic nog bijna de 0-1 op de pantoffel maar de bal ging net voor langs. En dus gingen we doelpuntloos rusten.

Meteen na rust hoorde NEC de score te openen, maar Liverpool huurling Awoniyi die net Grot had vervangen presteerde het op de een of andere miraculeuze wijze om een totaal onmisbare bal niet te scoren. Ook PEC miste even later een dot van een kans op de openingstreffer. Toch zou het Zwolle zijn dat de score opende. Breinburg verwerkte een bal niet goed in het eigen strafschopgebied en Brock-Madsen wipte hem vervolgens met een haast onmogelijk boogje over Delle heen voor de 1-0. NEC zakte vervolgens als een plumpudding in elkaar. In de 70e minuut schoot Rayhi de bal nog op de lat, maar een minuut later scoorde Menig aan de andere kant de 2-0 en was het alweer over en uit.

Uitslag
In het restant van het duel gebeurde er op een goede redding van Delle en een schot vlak voor het NEC doel na weinig meer en dus werd het een heilloze 2-0.

Toeschouwers
We hebben het gezien.

Scheids
Was okee.

Hoogtepunten
– Delle die een per ongeluk ingegooide tweede bal lekker in zijn strafschopgebied liet liggen in de hoop dat de scheids het duel bij de volgende PEC aanval zou moeten affluiten. Helaas had de scheids het na een tijdje in de gaten en sommeerde Joris om de bal uit te schieten.
– Een goede eerste tien minuten.

Dieptepunten
Zelfs als je drie NEC’ers voor open doel zet en de keeper met een video van Patricia Paay afleidt, dan nog schieten we geen bal in het net. Dat lijkt inmiddels toch wel de conclusie. En dat is verdomd zorgelijk in deze fase van het seizoen. Naar verluid heb je namelijk doelpunten nodig om wedstrijden te kunnen winnen. En zo ver is die nacompetitiestreep nou toch ook weer niet weg.