Bah, driewerf bah

Go Ahead Eagles bungelt onderaan de ranglijst en heeft nog geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. NEC heeft de afgelopen vijf thuiswedstrijden niet verloren. Bovendien start Go Ahead ook nog eens met ‘gelegenheidsback’ Ritzmaier op linksachter. De gemiddelde voetbalvolger denkt dan uiteraard aan een gemakkelijk toto-kruisje. Bij de gemiddelde NEC supporter loopt het echter meteen dun door de broek. Als wij immers ergens goed in zijn in Nijmegen, dan is het wel kadootjes uitreiken.

En ja hoor, het zal ook niet. Na een klein half uur spelen keek onze ploeg al tegen een 0-2 (!!) achterstand aan. Manu mocht na een goede tien minuten doodleuk door onze halve defensie heen slalommen voor de 0-1. En Antonia rende bij een counter Breinburg eruit en flipte een ogenschijnlijk houdbare bal simpel langs Delle op. Niet te filmen werkelijk. 2-0 achter in eigen huis tegen de hekkensluiter. Overschatting? Totale off-day? Of is het omdat NEC er gewoon niet aan gewend is om het spel te moeten maken en daardoor de organisatie voortdurend zoek is? Joost mag het weten. Peter wist het in elk geval duidelijk niet, want zijn spelers maakten er een waar potje van op de Goffertmat. Het leek helemaal nergens op. Het was niet alsof we geen kansen kregen; sterker nog, Go Ahead creëerde ze zelf meermaals doodleuk voor onze voorhoede, zoals Crawley die een een-tweetje ging doen met Zwarthoed in het eigen strafschopgebied omringt door NEC’ers. Maar niemand van NEC leek in staat op een normale wijze een bal af te werken op het doel. Het was te gehaast, te slordig, het overzicht miste volledig en het jankende gebrek aan kwaliteit voorin bij onze ploeg werd op pijnlijke wijze tentoongespreid aan voetbalkijkend Nederland. En dus gingen we rusten met een ronduit blamerende 0-2. Twee kansjes voor Go Ahead, twee goals. En een volledig tandeloos NEC. Bah. Niet vaak zo’n belabberde 45 minuten gezien in de Goffert.

Het was hopen op een flinke donderspeech van Hyballa in de rust en een paar gerichte omzettingen om deze puinzooi te keren. Zijn antwoord was het inbrengen van Larsson en Messaoud voor een dramatische Mayi en een onzichtbare Von Haacke. Het resulteerde binnen enkele minuten al bijna in de aansluitingstreffer, maar Zwarthoed redde ternauwernood op de inzet van Grot. NEC zocht wanhopig naar de aansluitingstreffer en daardoor kreeg Go Ahead ook ruimte voor de counter. Het werd hierdoor een zeer open wedstrijd die het hele veld over golfde. Leuk voor de neutrale toeschouwer wellicht, maar als NEC fan kreeg je er echt vlekken voor de ogen van. 1-2 zou een levenslijn betekenen terug de wedstrijd in, maar bij 0-3 was het toch zeker over en sluiten. NEC kreeg in de tweede helft kansen te over, maar scoren, ho maar. Het uiteindelijk Go Ahead zelf die NEC de helpende hand toereikte. Manu pakte een tweede gele kaart na een schwalbe-achtige duikeling die nogal zwaar bestraft leek en dus was het elf tegen tien voor de laatste vijfentwintig minuten. Het werd opeens volledig eenrichtingsverkeer. NEC viel aan, Go Ahead hing achterover.
Met nog een kleine twintig minuten op de klok kwam Groeneveld ook voor NEC binnen de lijnen voor een tegenvallende Kadioglu. NEC bleef de druk verder opvoeren. Maar het was allemaal veel te slordig en te gehaast om echt een vuist te kunnen maken. Zelfs tegen tien man was NEC nauwelijks in staat om tot uitgespeelde kansen te komen. Het gevoel groeide dat NEC nog wel een week door kon spelen zonder ook maar een goal te maken. Niks klopte, niks lukte, onze aanvalslinie kon totaal geen vuist maken. Nou ja, in de 92e minuut maakte Grot nog de 1-2 op een voorzet van Golla. Maar Kuipers floot een minuut eerder dan de uitgeroepen extra tijd af en dus bleven wij verward en pissig achter.

Uitslag
1-2 dus. Klotezooi.

Publiek
Dat zat er.

Scheids
Kuipers deed hard zijn best om NEC in het zadel te helpen, tot een ogenschijnlijk onterechte rode kaart voor Manu toe, maar het hielp allemaal geen zier.

Hoogtepunten
Nee. Gewoon nee.

Dieptepunten
Lees het verslag maar na. Heb er ook helemaal geen zin meer in om er verder een woord aan vuil te maken. Bagger.

Tactiek
Geen idee. Deze ploeg kan verdedigen en een beetje counteren, maar zodra we zelf moeten voetballen is het niveautje FC Knudde. En dan doen we FC Knudde tekort.

Inzet
Hard werken doen onze jongens wel, maar helaas kunnen ze niet voetballen. Kwaliteitsgebrek tot de max.

Conclusie
Je kon je vandaag zowat veilig spelen. In plaats daarvan krijgen we deze wanvertoning voorgeschoteld. Helemaal niks in de Goffert vandaag. Brandhout. Schande. Doei.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.