NEC pakt weer puntje mee in saaie uitwedstrijd

Thuis doet NEC het dit seizoen uitstekend. In uitwedstrijden worden er tot dusverre echter maar weinig aansprekende resultaten gehaald. En daar zou ook vanavond tegen Groningen weinig verandering in komen. In de drensende regen, op een kleddernatte grasmat, werd het een doelpuntloze puntendeling. Niks mis mee natuurlijk, een puntje uit bij Groningen is een prima resultaat. Voor de neutrale toeschouwer was het, toegegeven, een slaapverwekkende toestand. Als je echter de weersomstandigheden in ogenschouw neemt, plus het gegeven dat NEC opnieuw een splinternieuwe defensieve kracht moest inpassen, dan slapen wij vannacht prima.

Uitslag
0-0 dus. En dat was gezien het spelbeeld ook wel een terechte eindstand. Net als vorige week tegen Willem II had Groningen het meeste balbezit, maar was NEC vooral in de eerste helft de meer gevaarlijke ploeg. Waar Groningen in het eerste bedrijf welgeteld nul kansen liet aantekenen, daar had NEC toch zeker drie goede mogelijkheden om de score te openen. Nieuwe aanwinst Dumic, zijn krabbel nog nat op het contract, opende met een fraaie lange pass op Foor, die met een bekeken lob bijna keeper Padt verrastte. De beste kans was voor Bikel, die een afstandsschot op de paal zag spatten. De tweede helft was uitermate rommelig en nat. Groningen had in de persoon van De Leeuw een aardige kans, terwijl Limbombe in de 90e minuut de bal rakelings over schoot. Maar verder strandde eigenlijk alles in goede bedoelingen en drassige ondergrond.

Toeschouwers
We mochten weer eens voor een zeer schappelijke prijs met de auto, dat is altijd een pluim waard. Wel een roteind altijd voor de meereizende fans.

Hoogtepunt
Dumic maakte een goed debuut en de NEC defensie oogde ondanks een nieuwe keeper en een nieuwe centrale man wederom onwrikbaar.

Dieptepunt
Het weer. Geen goals. Ach ja.

Tactiek
NEC stond zoals gebruikelijk weer goed compact gegroepeerd en net als zo vele andere clubs dit seizoen liep Groningen zich bijna kansloos stuk op onze defensieve muur. De achtste schone lei toont de progressie die NEC op dit vlak geboekt heeft. Het is nog vroeg dag, maar voorlopig lijkt het verlies van Rens ons nog niet op te gaan breken in het restant van deze jaargang. Ook met in het achterhoofd dat we nog een andere veelbelovende defensieve versterking, Dyrestam, achter de hand hebben.

Inzet
Waar het ontbrak aan scherpte, daar was er helemaal niks mis met de strijdlust. Beide ploegen gingen 90 minuten lang vol voor de winst. Alleen was er op dit veld en met de vele onzorgvuldige passes weinig lol te beleven.

Conclusie
Nauwelijks in gevaar, puntje erbij uit bij Groningen, en je had zelfs nog de betere kansen op de winst. Momenteel brengt elk punt ons dichter bij die magische 34 punten grens die definitief lijfsbehoud betekent. En wie houden we nog vooor de gek, meedoen voor het linkerrijtje begint nu zelfs een reële mogelijkheid te worden. Het is natuurlijk wel afwachten of we Santos volgende week nog hebben en, zo niet, hoe zijn vervanger(s) het gaan doen. Maar in deze fase is elk punt mooi meegenomen, zeker op een avond als deze.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.