Het zonnetje en NEC laten Goffert een helft genieten

Zowel het weer als de tegenstander waren aanleiding om eens lekker te genieten. NEC had aan één helft voldoende om de volle buit te pakken: 2 – 1.

Uitslag
De luxe om de tijd te nemen om van de zon te genieten, was er niet. De volle aandacht was vereist tijdens de eerste 5 minuten waarin NEC minimaal 2x had móeten scoren (Ars en Foor) en ook Almere had de openingstreffer eigenlijk moeten maken. Na een kwartier opende ook Santos de score niet na goed terugkoppen van Limbombe op een voorzet van Appiah. Daarna kreeg NEC ruim een kwartier lang geen kansen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied doorbrak bijna de brilstand maar Ars mikte net naast. Even later maakte Ars toch zijn 26e doelpunt na goed doorkopwerk en een mooie draai in de 16 die de verdediger te machtig was. Pal voor rust werd het pardoes 2 – 0 toen Limbombe de bal zomaar cadeau kreeg van de Almere-verdediging en vrij op het doel kon aanlopen en de bal keurig in de verre hoek krulde.

In de tweede helft begon NEC aardig met een leuk één-tweetje tussen Foor en Limbombe wat een kansje opleverde. Even later raakte Appiah in de war van de toepassing van de voordeelregel maar zijn inzet leverde niet meer op dan een hoekschop. Tijdens de overige 40 minuten van de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort met NEC als bovenliggende partij. Omdat NEC zich steeds meer bezondigde aan zomeravondvoetbal scoorde Almere nog tegen: 2 – 1. Een rode kaart voor Almere direct na de tegengoal voorkwam een echt tegenoffensief.

Toeschouwers
Er stond niet veel op het spel voor beide ploegen en toch was de Goffert goed gevuld met bijna 9000 toeschouwers.

Hoogtepunten
– het weer
– voor de 4e keer periodekampioen!
– op naar de 100 doelpunten!
– op naar de 100 punten!

Dieptepunten
– We dreigden het nuilen te verleren maar de tweede helft bood weer genoeg inspiratie.

Scheidsrechter
Davy Otten begon lekker coulant maar raakte gaandeweg toch de weg wat kwijt: hij floot ineens veel en flapte er zomaar een gele kaart voor Conboy uit. In de tweede helft herpakte hij zich maar in die helft gebeurde ook weinig.

Tactiek
De genomineerde van de Rinus Michels award – Brood dus – zette NEC wederom goed neer: NEC kreeg veel kansen en hield het achterin aardig dicht. De inzet was aanvankelijk opvallend goed. NEC blijkt niet verzadigd, maar het moet niet te makkelijk gaan. De tweede helft daarentegen deed pijn aan de ogen.

Conclusie
Na het behalen van het kampioenschap heeft NEC zich enkele subdoelstellingen gesteld, namelijk alle records van de eerste divisie aanscherpen. Het doet deugd te zien dat NEC dit probeert na te streven, tot nu toe erg succesvol.

Hoe kan een goed seizoen nog beter? Zo dus.