Matig NEC wint ook in Groesbeek

Tuurlijk, degraderen is prut, maar laten we wel wezen: hadden we anders ooit een heuze fietscombi kunnen meemaken? Met veel jolijt (en fakkels) werd vandaag de reis naar de tegenstander door menigeen op de trouwe tweewieler volbracht. Dat was minder intensief dan het klinkt, want die tegenstander zat in Groesbeek. Achilles ’29 is het soort derby die aantoont dat het niet altijd haat en nijd hoeft te zijn tussen regiogenoten. Wat heet, gebroederlijk stonden de zwarte-witte en de rood-zwart-groene sjaaltjes op de Heikant hun favorieten (wat voor zeker 30% van de aanwezigen stiekem beide ploegen betekende) aan te moedigen. Achilles zal zelden zo’n drukte gezien hebben langs de lijnen, vermoeden we.

Uitslag
De 1-3 die aan het eind van de wedstrijd op het bord stond was niet geheel een eerlijke afspiegeling van de wedstrijd. Sterker nog, NEC ging zelfs met een 1-0 achterstand de rust in. Een zeer ongebruikelijke, maar zeker niet onverdiende, situatie dit seizoen. Achilles was de eerste helft feller, scherper, ja, gewoon beter. NEC miste weliswaar Van Eijden en Daemen, maar dat mag geen excuus zijn voor de slappe hap partij die de ploeg in de eerste helft op de mat legde. Hendriks (wie anders?) tekende voor het doelpunt, maar als Zeller of Surmeli in het eerste bedrijf ook gescoord zou hebben, dan had NEC nog niet mogen klagen.
Na de rust besloot NEC dan ook maar om met drie verdedigers te gaan spelen, door Van Moorsel in te brengen voor Leiwakabessy. Het betekende een aggressiever NEC. Vlak na de hervatting werd een overtreding op Foor ogenschijnlijk wat hard bestraft met een penalty, die Ars beheerst in schoot. Dit betekende de ommekeer in de wedstrijd. Santos kopte na een klein uur spelen de 1-2 binnen. Jahanbaksh lokte even later handig een volgende overtreding uit in de 16 meter en scoorde zelf de resulterende penalty.

Toeschouwers
Een kleine 5000, gokken we, maar wie voor wie was laten we even in het midden. Gezellig was het wel.

Hoogtepunten
Voetballend was het niet veel, maar op deze manier willen we elk seizoen wel een paar combi’s hebben. Achilles over een paar jaar ook maar promoveren dan?

Dieptepunten
Ars leek zich in de tweede helft lelijk te blesseren en moest zich laten vervangen. Even afwachten of dat nog gevolgen heeft.

Tactiek
De eerste helft stonden we met vier backs in de verdediging. Overmacht wellicht, maar duidelijk is dat het ons voetbal niet ten goede komt. De aanvallende wissel in de rust kenterde de wedstrijd. Goed gedaan dus van Brood.

Conclusie
Weer een stap dichter bij het kampioenschap, maar wat blijft NEC het zichzelf toch moeilijk maken. Vrijdag komt Roda JC op bezoek. Dan kan aan alle resterende twijfel resoluut een einde worden gemaakt. Periodekampioen (nummer 3!) en een luxe zetel voor het kampioenschap, een hogere inzet is haast niet denkbaar. Vol aan de bak dus!

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.