Weer een horde genomen

Uitslag
GAAAAAAAAAAAAAAP, weer gewonnen. FC Emmen – NEC werd 2-3. Dat lijkt spannender dan het was, want NEC stond met 0-3 voor en moest alleen de laatste minuten even billen knijpen.

Er stonden twee veel scorende ploegen tegen over elkaar, met de twee meest scorende spitsen van de Jupiler League, Sjoerd Ars met 19 en Cas Peters met 17 doelpunten. NEC begon in dezelfde opstelling als tegen Jong PSV, dus met Foor voor de geblesseerde Breinburg. FC Emmen miste een paar spelers.

NEC begint uitstekend, na een prachtige passeeractie, schiet Alireza in de vijfde minuut de 0-1 binnen. Na nog wat aardige aanvallen en kansjes, had Ars in de 22e minuut de 0-2 moeten maken. Daarna gebeurde er niet veel meer. FC Emmen kwam in de eerste helft tot niet één echte kans.

In de tweede helft trekt FC Emmen wat energieker van leer en krijgen ze ook een paar aardige kansen. NEC is regelmatig dreigend maar speelt de mogelijkheden slecht uit. Na een dik uur wordt Gravenbeek vervangen door Appiah die dus voor het eerst sinds zijn blessure weer echt minuten maakte op rechtsback. Even later wordt de matig spelende Ars vervangen door Waalkens, volgens Sierd de Vos ooit het grootste talent van Nederland. De wedstrijd is saai.

Dan, in de 72e minuut, raakt Santos, na de zoveelste goede actie van Alireza, de paal. Minuutje later levert Alireza weer een goede voorzet af, Limbombe loopt binnen, 0-2. Paar minuutjes later, mooie counter, voorzet van Alireza, Santos kopt binnen, 0-3. Beslist, zou je zeggen. Inpakken en wegwezen.

Tot in de 81e minuut Laghmouchi op fraaie wijze, hakje achter het standbeen, de 1-3 binnen tikt. En in de 90e minuut maakt Emmen ook nog de 2-3 (Tim Siekman)! Het zal toch niet! Er komen vier minuten bij! Hectische momenten volgen, doelman mee naar voren, je kent het wel, maar dan is het afgelopen en kunnen we de drie punten dan toch inpakken en wegewezen.

Toeschouwers
Er waren vanavond 3.750 toeschouwers in de JENS Vesting (ja,ja), waaronder zo’n 120 NEC’ers in het uitvak.

Hoogtepunten
-Het spel van Alireza, wat was hij goed vandaag.
-Zijn het hoogtepunten of dieptepunten, opvallend zijn ze zeker, de teksten van Sierd de Vos. Wij tekenden onder meer op: “Bakkati, die bijna Limbombe van achteren penetreert. Daar houden ze niet van in Congo hoor.” En vanwege herhaalde aanstellerites wordt Limbombe tot “relnicht” en “Gordon met een kleur” gebombardeerd.
– Er was verder een mooi eerbetoon aan de precies een jaar geleden op 61-jarige leeftijd overleden elftalleider van FC Emmen, Riny van Vilsteren. In de 61e minuut werd er een minuut voor hem geapplaudisseerd, ook door het uitvak.

Dieptepunten
-Kunstgras is altijd een dieptepunt.
-Na een 0-3 voorsprong nog in de problemen komen is ook altijd een dieptepunt.

Scheidsrechter
Over de scheidsrechters hebben toch niet veel te klagen in de JL hoor. Er zit de incidentele leerling-stagiair bij maar met Pieter Vink hadden we weer een prima scheids.

Inzet
Die was wel goed, maar niet zo overdonderend als tegen Jong PSV.

Tactiek
NEC speelde het bekende spelletje, er waren mooie aanvallen en veel kansen. Verdedigend klopte het in de tweede helft minder en liet NEC FC Emmen teveel het spel maken.

Conclusie
Niks aan de hand, drie punten gehaald bij één van de sterkere JL ploegen. Maar de laatste minuten van de wedstrijd bewezen maar weer eens dat je in de race naar de titel altijd scherp moet blijven.

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.