NEC is herfstkampioen

Uitslag
Jawel, NEC heeft de supertopper tegen Roda JC met 0-1 GEWONNEN! Anthony Limbombe scoorde in de 43e minuut met een leep kopballetje.

Was het goed? Nee. Was het spannend? Ja.

Beide ploegen trokken meteen fel van leer. NEC heeft de betere voetballers dus Roda JC zette vol in op strijd. Complimenten aan NEC dat het overeind bleef. Roda JC had zich voor de gelegenheid tactisch aangepast aan NEC door Höcher op de bank te laten en met Cicilia een tweede stormram naast Demouge in de spits te zetten. De Limburgers probeerden het initiatief te nemen maar kwamen nauwelijks tot gevaarlijke aanvallen. De NEC verdediging “stond” bijzonder goed en gaf niet één uitgespeelde kans weg. De grootste kans had Roda JC in de 27e minuut, een kopbal van Dijkhuizen uit een vrije trap die Smits goed pakte.

De NEC-aanvallers kregen met name in de tweede helft soms veel ruimte, maar gingen daar erg slordig mee om. In de 76e minuut was er een grote kans voor Alireza, hij raakte van dichtbij de paal.

Het alles of niets offensiefje van Roda oogde soms nog dreigend maar ook daar kwamen geen grote kansen uit. Na 95 minuten was het klaar en kon het Nijmeegse feest beginnen.

Toeschouwers
Maar liefst 16.015 toeschouwers zaten en stonden er in het Parkstad Limburg Stadion. Dit schijnt een record te zijn voor de Jupiler League. Met 1.000 fans in het uitvak en nog een paar honderd elders in het stadion waren de NEC’ers natuurlijk ook goed vertegenwoordigd.

Hoogtepunten
-Het was bij vlagen fel, hard en intens, maar het liep niet uit de hand. Complimenten aan de spelers van beide teams.
-Er was misschien twijfel, maar Giovanni Gravenbeek bleef verdedigend overeind.
-Een Eredivisie ambiance in de Jupiler League.
-De fantastische scheidsrechter.
-Lekker verslag op Fox van Sierd de Vos.

Dieptepunten
-Alireza kon het vandaag laten zien in een grote wedstrijd, maar deed dat niet.
-Lieden op de zogenaamde koempeltribune vonden het nodig Joshua Smits met bierbekers te bestoken. Bah.
-De aanvoer van de grote schare NEC-supporters verliep verre van vlekkeloos. Er waren berichten over files, een bus met pech en supporters die te laat in het stadion waren.
-Door de vertragingen, maar ook door technische problemen, kwamen de radioverslaggevers van N1 pas aan het eind van de eerste helft in de lucht.

Scheidsrechter
Bas Nijhuis was de ster van het veld. Hij liet veel toe, floot on-Nederlands, waardoor er veel strijd geleverd kon worden en er tempo in de wedstrijd bleef. Een 10 voor de scheids.

Tactiek
Roda JC koos voor 4-4-2 en paste zich aan. NEC speelde in de gebruikelijke samenstelling. Er werd gedisciplineerd gespeeld door het hele team en verdedigend stond het bijzonder goed. Onze snelle vleugelspelers kregen veel ruimte maar deden daar weinig mee, jammer.

Inzet
Uitstekend. Zoals te verwachten zou het in deze wedstrijd meer op strijd aankomen dan op goed voetbal. De NEC-spelers bleven knap overeind en werden nergens in de wedstrijd overlopen.

Conclusie
Dus: zes punten los en herfstkampioen. Maar de strijd om de titel gaat gewoon door.