Alireza en Ars zorgen voor een heerlijk avondje

NEC had nog niet gewonnen van één van de jongerenelftallen in de Jupiler League. Vanavond zette NEC dat recht, en hoe: 5-1.

Uitslag
NEC begon niet scherp aan de wedstrijd, maar iedereen merkte dat NEC de betere ploeg was. Het eerste gevaar van NEC kwam uit een vrije trap van Limbombe, maar de bal was recht op de keeper. Niet veel later zette Ars Santos fraai vrij voor de goal, maar laatstgenoemde nam de bal verkeerd aan. Weer kort erna vonden Limbombe en Alireza elkaar haarfijn aan en volleerde laatstgenoemde de bal schitterend in het doel: 1-0. Hierna zakte NEC behoorlijk in. En dat kan NEC zich dus niet permitteren: Van der Heyden (geboren in 1995) legde een aantal NEC-spelers op het middenveld in de luren, speelde Oosterwijk (eveneens geboren in 1995) accuraat aan en die legde de bal fijntjes in het doel. Binnen het kwartier wat het weer gelijk: 1-1. NEC kon dit aanvankelijk niet rechtzetten. Jong Twente kreeg zelfs grote kansen op 1-2, maar die werden gemist (slap balletje vrij voor de keeper, schot in het zijnet). Een kwartier na de gelijkmaker richtte NEC zich eindelijk op: Alireza kreeg een paar (moeilijke) kansen op rij, maar wist het net niet te vinden. Waar Alireza het niet lukte, lukte topscoorder Sjoerd Ars het wel. Weer was Limbombe de gevoelige aangever: 2-1. Na de voorsprong viel NEC weer terug, maar dit keer kon Jong Twente het initiatief níet overnemen. NEC bleef een licht overwicht houden, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

NEC begon wel scherp aan de tweede helft, wat heet: Alireza zette direct voor op Santos, de keeper wist zijn kopbal nog te keren, maar de rebound was voor Ars. Zijn twaalfde doelpunt betekende direct een comfortabele 3-1 voorsprong voor NEC. NEC behield daarna lange tijd het overwicht. Dit leverde aanvankelijk maar één kans op: Santos kreeg een puike voorzet van Alireza in vrije positie niet tussen de palen. En zo volgde een ontspannen tweede helft. Al kabbelend kwam de hattrick van Ars tot stand: Alireza kreeg ruimte om voor te zetten, Ars maakte een slimme loopbeweging en knikte een momentje later makkelijk raak: 4-1. Even later kreeg Alireza wéér alle ruimte om voor te zetten, deze keer liep Santos er wel goed tegenaan: 5-1. Limbombe maakte helaas niet de 6-1 na een fraaie solo, hij mikte op de paal. En zo bleef het 5-1, een hele mooie uitslag!

Toeschouwers
Er waren 4, ja vier (!) Twente-supporters. Gelukkig waren er ruim 8000 NEC-supporters.

Hoogtepuntjes
– Het combinatievoetbal liep af en toe door tot in de 16 van de tegenstander: tikkie-takka in Nijmegen?
– Ars is een echte spits, lekker om er zo eentje bij te hebben. De hattrick is een bevestiging van zijn waarde voor NEC.
– Alireza had een hele lekkere avond (1 doelpunt, 3 assists) en wij dus ook.

Dieptepuntjes
– NEC begon erg goed, maar raakte het spoor bijster na de gelijkmaker: mentaal lijkt NEC dus nog steeds niet erg sterk;
– Daemen pakte maar weer eens een geel kaartje;
– De kwaliteit van de spelhervattingen waren deze keer onder de maat. Opvallend, kort geleden was dit namelijk nog een wapen.

Scheids
Scheidsrechter Otto had een makkelijke wedstrijd. Op de één of andere manier maakte de man een bovengemiddelde indruk.

Tactiek
NEC zat er soms fel op met een goede forechecking. Zelf werd NEC vooral via de vleugels gevaarlijk. Deze positieve elementen kan NEC echter bij lange na niet een hele wedstrijd volhouden, fysiek noch mentaal. Als er dan ook nog een tegenslag volgt, zoals een gelijkmaker, verandert NEC in een angstig, passief ploegje. Pas wanneer er weer wat gaat lukken, trekken anderen zich er aan op. Dit keer liep het goed af. In de tweede helft liep het aanvallend lekker, vooral via de vleugels.

Inzet
De forechecking koste kracht, maar was effectief. De inzet nam toe bij de gelijkmaker, maar gek genoeg leverde dit minder op: spelers kwamen ineens te laat. Dat kwam doordat de organisatie even weg was en doordat NEC wat angstig werd. In de tweede helft stond NEC er weer.

Conclusie
NEC beleefde een makkelijke avond op een klein dipje in de eerste helft na. In de tweede helft liep NEC flink uit. NEC blijft gewoon eerste in de league #fijnweekend