Winst en verlies

Het was een gezellige regio-bijeenkomst gisteren in Groesbeek. Wat in Eerste en Eredivisie al lang niet meer kan, kon gisteren wel. Lekker met z’n allen, thuis- en uitfans door elkaar, op de tribune. Dat was de grote winst van het bekertreffen tussen De Treffers en NEC.

De wedstrijd zelf viel tegen. NEC controleerde en De Treffers verdedigde massaal en gedisciplineerd. Dit leidde tot een saai schouwspel met weinig kansen. Pas na de rode kaart van Foor in de 78e minuut, bij een 1-1 stand, kreeg NEC het makkelijker. De Treffers gaf het catenaccio eraan (een Italiaanse ploeg zou dat in een vergelijkbare situatie nooit doen), waardoor de Nijmeegse aanvallers eindelijk wat ruimte kregen. Prompt beslisten Ars en Limbombe de wedstrijd.

Eindstand 1-3 en NEC speelt in de volgende ronde uit tegen AZ.

Heel wat minder mooi dan de goede sfeer en de overwinning was het uitvallen van Marcel Appiah. De sterke rechtsback heeft waarschijnlijk een zware knieblessure en kan wel eens maanden uitgeschakeld zijn. Appiah werd vervangen door Gravenbeek, die dat aardig deed maar van deze kant wel het advies krijgt nog wat op z’n voorzetten te trainen.

Zondag tegen Sparta (aanvang 14.30 uur). Zolang Roda JC ons op de hielen zit is elke competitiewedstrijd belangrijk, elke wedstrijd een finale zou een trainer zeggen. Naast Appiah, Emilsson, Van Moorsel en Van Hofwegen, die zeker niet meedoen, zijn ook Daemen en Haitz niet helemaal fit. Hun meespelen is op het moment van schrijven onzeker en dat herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om een brede selectie te hebben. Het levert je een tekort op van 1,5 miljoen maar dan heb je ook wat.

Prettig weekend!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.