Zegetocht NEC gaat voort ondanks matige pot

Uitslag

Ondanks een povere vertoning wonnen we vandaag toch weer ‘gewoon’ met 3-1 in de eigen Goffert. Vooral de eerste helft was het aangluren nauwelijks waardig, met Den Bosch zelfs de ploeg met de grootste kansen. Maar goed, wat maalt het, zeker gezien de lijst van afwezigen in onze ploeg vandaag. Vooral het middenveld was door de absentie van Daemen, Van Moorsel, Emilsson en Mert een zorgenkindje. Al hielp onze zeer laconiek ogende verdediging vandaag ook niet mee.

Toeschouwers

We mochten er 9400 noteren, die vooral in de eerste helft lekker konden genieten van een onherfstig zonnetje.

Hoogtepuntjes

Hmmm, tja, laten we de eerste goal van Santos maar noemen, want verder was er afgezien van de overwinning zelf weinig om over te juichen. Santos mag dan sinds de komst van Limbombe niet meer eerste keus zijn op de flanken, hij toonde vandaag aan dat hij op het middenveld makkelijk de concurrentie aan kan met een wederom tegenvallende Navarone Foor.

Oh, en Ruud Brood werd vandaag 52. Van harte, coach!

Dieptepuntjes

Bijna de hele eerste helft wel, eigenlijk. Na een veelbelovende openingsfase van NEC, was het vooral Den Bosch dat gevaarlijk oogde en NEC dat er op voetballend gebied bitter weinig van bakte. Het was sloom, laconiek, onzuiver en slap. We mochten zelfs van veel geluk spreken dat we met een 1-0 voorsprong de rust in gingen, want een 0-1 achterstand was een betere afspiegeling van de wedstrijd geweest.

En het blijft pijnlijk om te zien hoe Foor, toch ooit de meest veelbelovende speler uit de eigen jeugdopleiding, zelfs op Jupiler niveau geen schim van het talent weet te etaleren dat hij ooit leek te herbergen. Waar is het toch mis gegaan?

Scheids

Blom deed het naar behoren. Ons zul je althans niet horen klagen over het goedkeuren van een ogenschijnlijke buitenspelgoal bij de 1-0.

Tactiek

Die was vooral in de eerste helft ver te zoeken. De verdediging was rommelig, de balans op het middenveld leek zoek en de onderlinge irritatie was duidelijk zichtbaar. Pas na de 2-0 begon NEC weer een beetje met vertrouwen te voetballen, al kon je je niet aan de indruk onttrekken dat als Den Bosch een beetje meer lef had getoond vandaag, ze met minimaal een punt huiswaarts hadden kunnen reizen.

Inzet

Waar het dit seizoen doorgaans niet aan inzet ontbroken heeft, viel het vandaag toch allemaal wat tegen. NEC leek voornamelijk tegen zichzelf te voetballen en de concentratie was bij tijd en wijle aardig zoek. De tegengoal bij het sluiten van de markt was wat dat betreft tekenend voor het hele wedstrijdbeeld. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.

Conclusie

Drie punten tegen een niet onaardige tegenstander met een krappe selectie (Célik mocht vandaag ook zelfs weer eens invallen) is natuurlijk best okee. Maar ondanks de 3-1 zege gaat deze pot toch zeker de boeken in als een van de minste wedstrijden van dit seizoen. Je kreeg in elk geval niet echt het idee dat je naar een Bronzen Stier winnaar zat te kijken vanmiddag. Hopelijk wordt er volgend weekend tegen FC Oss uit een heel ander vaatje getapt.

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.